Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Eski Başkanı Vedat Ali Özışık, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta "O zaman Mustafa Elitaş ile kafa kafaya verdik. Bir kanun düzenlemesi yapıldı. O kayyum düzenlemesi ile buraya kayyum atanması söz konusu oldu" şeklinde açıklamalarda bulunan Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'e ateş püskürdü. İtirafta bulunduğunu belirttiği Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in Başbakan Başdanışmanı Mustafa Elitaş ile birlikte kafa kafaya vererek kendilerine 'Sivil Darbe' yaptıklarını savunan Özışık, "Bize yapılanları ancak Allah'dan korkmayan kulundan utanmayan insanlar yapar. Bizim 3 yılımızı çaldılar. Binlerce çiftçiyi perişan ettiler. Böyle bir Müslümanlık ve insanlık olamaz!" dedi ve Karayel'in bu açıklamalarından dolayı Cumhuriyet Savcıları'nı göreve çağırdı.
Yaşanan gelişmeler üzerine Kayseri Yerel Haber'e özel açıklamalarda bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Eski Başkanı Vedat Ali Özışık, "Ben 2001 yılında göreve geldiğim andan itibaren Kayseri Şeker Fabrikası çok büyük bir ivme kazandı. Kayseri Şeker Fabrikası, o dönem Türkiye'nin İlk 500 büyük sanayi kuruluşları arasında 58'inci sıraya yükselmiş bir kurumdu. Boğazlıyan Entegre Tesisi ile birlikte büyük bir besi çiftliği kuruldu ve süt ürünleri üretimi gerçekleştirilecekti, bunların projeleri yapıldı. Kayseri Şeker Fabrikası'nın yüzde 38 olan hissesini yüzde 51'lere çıkardık. Türk Lirası bazında o denim 1 Katrilyon'a yakın yatırım yaptık. Onun için Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın değerini kimse ölçemez! O fabrikayı bugün satmak isteseler 1.5 Katrilyon'dan aşağı etmez! Örneğin Amasya'dan almış olduğum Pancar Motoru arazisini o dönem 3.5 Trilyon Liraya almıştık, şimdi sattıkları fiyat 120 Trilyon Liradır. Benim yaptığım onlarca karlı yatırımı bunlar bir kalemde yok etti. Biz bu yatırımları yaparken bir gün sabah saat 05:00'da bizi aldılar, bir sürü ithamlar suçlamalar iftiralarla mahkum ettiler. O dönem TBMM'de sırf bana özel Vedat Ali Özışık kanunu çıkardılar. Bu yasayı çıkartanlar o dönemki siyasilerdi" dedi.

"KARAYEL İTİRAF ETTİ, ONU ALLAH KONUŞTURDU"
Sözlerinin devamında geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta "O zaman Mustafa Elitaş ile kafa kafaya verdik. Bir kanun düzenlemesi yapıldı. O kayyum düzenlemesi ile buraya kayyum atanması söz konusu oldu" şeklinde açıklamalarda bulunan Ak Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'e ateş püsküren Özıışık, şunları söyledi:
"Ama Yaşar Karayel bilmiyorum ne iştir, Allah mı söyletti yoksa vicdanı mı patlama yaptı bilmiyorum, 'Biz Mustafa Elitaş ile kafa kafaya verdik, bu operasyonu biz yaptırdık' dedi. Bizim hayatımızdan 3 yıl çalındı. Biliyorsunuz söz konusu davaya ilişkin mahkeme sürecinde tüm suçlamalardan beraat ettik. Hakkımızda en ufak bir suçlama kalmadı, sadece Yargıtay süreci devam ediyor. İnşallah ona da müdahale etmezler! Çünkü yargıyı yanıltmışlar, sahte raporlar düzenlemişler. Ben Karayel'in bu açıklamalarını bunların hepsinin itirafı olarak görüyorum. Bize yapılanları ancak Allah'dan korkmayan kulundan utanmayan insanlar yapar. Ne böyle bir Müslümanlık ve insanlık olamaz! 'Şeker Fabrikası'nı 650 Trilyon borcu vardı kurtardık' diye yalanlar söyleniyor, 239 Trilyon borcu vardır bunun 90 trilyon liralık kısmı Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın uzun vadeli borcudur. Diğer borçlar da kurumun işletme girdisi çıktısıdır. Sırf Vedat Ali Özışık'ı yıkamadıkları için kanun çıkartıp bizi içeri attırdılar. Bunların müsebbibi Yaşar Karayel ile Mustafa Elitaş'dır! Ayrıca birini tuttuk getirdik diye övünüyorlar o tutmaları da şirketi batırdı. Bunlar Kayseri'deki yandaş medyayı kullanarak kendilerini şirin göstermeye çalışıyorlar ama şirinlikler milletin gözünden kaçmıyor. Yapılanı herkes görüyor ve itiraf ettiler. Bunlarla hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesaplaşacağız."
"BİZE YAPILAN SİVİL BİR DARBEDİR, MİLLETİN KENDİSİNİN BİZE VERDİĞİ YETKİYİ BİZDEN GASP ETTİLER"
Karayel'in bu açıklamaları üzerine Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıp, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şikayet eden Özışık, o dönem kendilerini sandıkta yıkamayanların sivil darbe yaptığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
"Karayel'in bu sözlerinin ardından Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Anayasa Mahkemesi'ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bu iki kişiyi şikayet ediyorum. Çünkü bize yapılan sivil bir darbedir. Milletin kendisinin bize verdiği yetkiyi bizden gasp ettiler. Yine o yetkiyi amacı dışında kullandılar. Terör Örgütü diye adlandırılan Paralel Yapı'nın bir kısmıyla beraber bize operasyon yapmış ve bizleri Ceza evlerine atmışlardır. Bunların hesabı çoluk çocuklarımızın gözyaşlarının hepsi bunlardan sorulacak. "

"ÇOK KOMİK PARALARA PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR"
Hüseyin Akay göre geldiği andan itibaren Kayseri Şeker Fabrikası'nın tüm değerlerlerinin yok pahasına birilerine peşkeş çekildiğini iddia eden Özışık, " Şimdi Güneş Hastanesi'nin önünden geçtim kiralık tabelası asılmış. Bu gün Güneş Hastanesi'nin sırf isim hakkını 25 trilyona alamazsınız ama 7 trilyon gibi komik bir paraya peşkeş çektiler. Gaziantep'deki Çikolata fabrikalarımızı peşkeş çektiler. Bunlarla ilgili de bizi suçlayıp yargılattılar ama tüm suçlamalardan beraat ettik. Bunların tüm hesaplarını biliyoruz, bizde Kayseri Şeker Fabrikası'nın faturaları var hepsi yalan,dolan, talan! Bunun arkasında duran siyasiler ise bugün bir tanesi Başbakan'ın Başdanışmanı, diğeri Milletvekili ve MYK üyesidir. Önce Ak Parti'nin tüm yetkililerine çağrıda bulunuyorum; bu iki tane darbeciyi acilen siyaseten milletin karşısına çıkarmamalılar! Bunları geri çekmeliler çünkü bunlar on binlerce insanın hayatını karartan kişilerdir. Kayseri Şeker Fabrikası şimdi bakkal dükkanı açar gibi tarım market açıyor, geçenlerde benim bir arkadaşım onların açtığı marketlerin aynısından 3 tane açtı. Bu arkadaşın ekonomik durumu normal seviyededir. Koskoca Şeker Fabrikası'nı düşürdükleri hale bakın. Pancar hastalık kaptı, şeker oranları çok düşük seviyede, çiftçi perişan ama bunlar yandaşlarıyla pohpohlayarak tarım market açıyorlar" diye konuştu.
HABER: ALİ TÜRKASLAN-FOTOĞRAF: SELAHATTİN KARAKOÇ



Editör: Haber Merkezi