Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçicek, yaptığı yazılı açıklamada ''Engellilerin etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere, engelli bireylerin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projelere ve engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere karşılıksız hibe desteği verilecektir. Kendi işini kurma yönünde projeleri sadece engelli olan gerçek kişiler sunabileceklerdir. Tüzel kişiler ise (merkez ve yerel kuruluşlar dahil kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri, üniversiteler vb.) kendi işini kurma dışındaki projeleri hazırlayabileceklerdir. '' dedi.

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonunun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verileceğini belirten Ayçicek '' Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecektir. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecektir. 

www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projeler 28 Aralık 2014 tarihi akşamına kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan alınabilir. İŞKUR Genel Müdürü başkanlığında oluşan Komisyon tarafından 2015 yılı mart ayında değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecektir.'' diye sözlerini tamamladı
 
Editör: Haber Merkezi