Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında yaşanan sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı. KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, hava sıcaklıklarındaki düşüş nedeniyle abonelerin sayaçlarını ve su tesisatlarını iyi korumaları gerektiğini söyledi.

KASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, havaların soğumaya başladığı bu günlerde; açıkta olan su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon borularının soğuğa karşı yalıtımlı olmadığını belirterek, suyun kullanılmadığı zamanlarda donmaların yaşanabildiğini belirtti. Kışın kullanılmayan bağ evlerindeki su sayacı ve borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması gerektiğini ifade eden Özdemir, sayacın etrafının talaş veya benzeri maddelerle koruma altına alınarak, olası bir problemin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Sayaç ve çeşmelerin iyi korunmaması durumunda abonelerin donma olayıyla karşı karşıya kalma ihtimalinin çok yüksek olacağını belirten Özgür Özdemir, “Donma halinde sayaca sıcak su dökülmesi ve ateş tutularak açılmaya çalışılması su elemanlarının patlamasına ve maddi hasarın daha da artmasına sebebiyet vermektedir. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte Alo 153 direk hattımızdan veya 0352 432 0 432 no’lu telefon numarasından KASKİ Genel Müdürlüğü’nü aramaları gerekir” dedi.

Editör: Haber Merkezi