Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) aracılığı ile yaptığı çalışmalarla suyun doğru kullanılması, tasarruf tedbirleri gibi konularda önemli çalışmalara imza atarken bunlardan bir tanesi de yağmur sularının değerlendirilmesi uygulaması olan ‘yağmur hasadı’ oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirli büyüklükte arsalara kurulan binalarda yapılması zorunlu hale getirilen yağmur hasadı konusunda, KASKİ tarafından, bir çeşit yağmur hasadı uygulaması sayılan ‘çökertmeli baca’ çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık 1 yıldır yağmur sularını toplayarak yer altı suyuna kazandırılan yöntem ile yağmur ve kar gibi su kaynakları da değerlendirilmiş oluyor.

Bugün KASKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşılan gönderide “Yağmur Hasadı projelerimiz devam ediyor. “Çökertme Baca” ile yağmur ve kar sularını değerlendiriyoruz. 1 yılda 45 adet çökertme baca yapıldı. Yağmur ve kar suları yer altı suyuna kazandırıldı. Amacımız toplumdaki su farkındalığını artırmak." ifadelerine yer verildi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi