KASKİ Genel Müdürlüğü, sürekli büyüyen kentin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarını bu yıl da hız kesmeden sürdürüyor. Kayseri’yi daha yaşanabilir hale getirmek için yüklenmiş olduğu sorumluluğun bilinci ile merkez ve ilçelerde çözüm odaklı projeleri kararlılıkla hayata geçiren KASKİ, Kocasinan İlçesi’ne bağlı Yemliha Mahallesi’nde kanalizasyon kolektör hattı imalatı yaparak artan nüfusa orantılı olarak ortaya çıkan sorunu kökten çözüyor.

Bir süre önce ihalesi yapılan ‘Yemliha İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Kanalizasyon Kolektör Hattı 2. Etap İnşaatı İşi’ kapsamında bölgede yeni nesil 300 mm çapında koruge borularla başlatılan 2 bin 650 metrelik hattın yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Tamamlanma aşamasına gelinen proje sayesinde mevcutta bulunan kanalizasyon hatları da yeni hatta alınarak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletimi sağlamış olacak. Böylelikle hem doğal yaşam daha iyi korunmuş olacak hem de mahalle sakinleri daha kaliteli ve kesintisiz altyapı hizmetine kavuşmuş olacak.

Yemliha Mahalle Muhtarı Ömer Topal, bölgede yaşanan sorunun çözüme kavuşturulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Mahallemizde bir süredir devam eden bir sıkıntı vardı. Özellikle şiddetli yağmurların yaşandığı dönemlerde maalesef istenmeyen durumlar ortaya çıkıyordu. Sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyemize aktardık. Onlar da hızlı bir şekilde işe koyularak sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptılar. Sağ olsunlar her daim gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Sorunumuz çözüldüğü için başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese mahalle halkımız adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi