İki hafta önce beraat eden Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Vedat Ali Özışık'ın, Ramazan Ayı için programladığı 'Büyük Çiftçi Buluşması" adı altındaki iftar yemeği öncesi Şeker Fabrikası Yönetimi de bütün bölge çalışanlarını talimatla iftar yemeğine çağırdı. Yemekte çalışanlara, fabrika ile ilgili bilgilerin sızdırılması noktasında bazı uyarılar yapılacağı iddia edildi.Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi üyelerinin, seçimli genel kurul için baskılarını artırdığı bir dönemde, Şeker Fabrikası tüm çalışanları Ramazan Ayı'nın ilk iftarında bir araya getiriyor. Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli imzasıyla kuruma bağlı tüm birimlere gönderilen yazıda, iftar programına tüm çalışanların katılması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

İftar programının aslında bir gözdağı etkinliği olduğunu söyleyen bazı çalışanlar, "İftar programları sosyal bir etkinliktir. Katılımı zorunlu kılan emrivaki yazılarla yapılmaz. Davet edilir, gelen gelir. Ancak bütün sorun, çiftçilerden gelen yoğun baskılar. Vedat Ali Özışık ve arkadaşlarının beraat etmesinden sonra bölgedeki çiftçiler, Ağustos Ayı'nda yapılacak Mali Genel Kurulun seçimli hale getirilmesi için büyük bir baskı uyguluyor. Ayrıca yaşanan bazı sıkıntılarla ilgili belgeler elden ele dolaşınca, iftar adı altında personel bir araya getirilecek ve çalışanlara Özışık çevresi ile medyaya bilgi akışının önüne geçici uyarılar yapılacak." dediler.


Bu arada görevde iken de her ramazan ayında köyünde gerçekleştirdiği Toplu İftar Programını bu kez 'Büyük Çiftçi Buluşması' adı altında yapacağını açıklayan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Vedat Ali Özışık da, "En az 10 bin çiftçi kardeşimle bir araya gelecek ve haksızlığa karşı hep birlikte haykıracağız" dedi. Özışık iftar programının tarihinin önümüzdeki günlerde belli olacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi