Ankara'da STK’ların düzenlediği mitingde patlatılan bombalar sonucu 95 kişinin hayatını kaybetmesi, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Kayseri’de de protesto edildi. SES Şube Başkanı Orhan Karakaya 12 ve 13 Ekim tarihinde üretimden gelen güçlerini kullanarak grev yapacaklarını söyledi.
KESK'e bağlı sendikalar, CHP İl Örgütü ve milletvekilleri adaylarının desteğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı.
Ankara’daki katliamı protesto etmek için toplanan grup adına konuşan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, "DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'nin çağrısıyla Ankara'da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar soncunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır” dedi.

Barış talebinden rahatsız olan malum güçlerin yine harekete geçtiğini, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kanla beslendiklerini bir kez daha gösterdiklerini söyleyen Apaydın, katliama neden olanları lanetlediklerini ifade etti.

BUGÜN VE YARIN GREV YAPACAKLAR
SES Şube Başkanı Orhan Karakaya ise yaptığı konuşmada barış çığlıklarının susmayacağını belirtti. 12 ve 13 Ekim tarihinde üretimden gelen güçlerini kullanarak grev yapacaklarını vurgulayan Karakaya, “Katliamı protesto etmek için işyerlerine tüm gün gitmeyeceğiz. Aileleri de bu katliamı protesto etmek için çocuklarını okullara göndermemeye çağırıyoruz" diye konuştu. Eylemciler, attıkları sloganların ardından olaysız dağıldılar.



Editör: Haber Merkezi