Erciyes Dağı'na yaptığı tırmanışlarla ünlenen ve Türkiye şampiyonluğu başta olmak üzere bir çok başarıları bulunan veteran kayakçı Hasan Mutlu, dün gece Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait buz pateninde bir saat kaydıktan sonra evine gitmek için yolun karşısına geçmek isterken Dr. Osman Selçuk yönetimindeki 38 YP 801 plakalı otomobilin çarpması sonucu kaza yerinde öldü.

İki evliliğinden 10 çocuğu olan ve 25 torunu bulunan, sporcu kişiliği ile herkesin takdirini kazanan Hasan Mutlu'ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında Erciyes Dağı'nda yapılan toplu açılış töreninde kayak takımı hediye etmişti.

Erciyes Kayak Merkezi’nde gençlere taş çıkartarak kayak yapmasıyla, Erciyes Dağı'na yaptığı tırmanışlarla ünlenen ve adrenalin tutkunluğuyla bilinen Hasan Mutlu'nun cenaze namazı, Hacılar İlçesi'ndeki Camikebir'de binlerce kişinin katılımıyla kılındı. Cenaze töreninde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekinci de katıldı. Hasan Mutlu'nun çocukları ve torunlarının gözyaşı döktüğü cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Mutlu, törenin ardından Hacılar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NE DEDİLER?


Cenazeye katılanlardan buz pateni eğitmeni Mustafa Özkan, 'Hasan amca' dediği Mutlu ile ölümünden 15 dakika öncesine kadar Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki buz pateni pistinde birlikte olduklarını anlattı. Özkan, "Hasan amca çok sevdiğimiz bir insandı. Dün saat 16.00 sıralarında geldi ve sohbet ettik, ardından 1 saat kaydık. Üzerini değiştirdi, bir odada akşam namazını kıldıktan sonra evine gitmek üzere ayrıldı. Çok iyi bir insandı ve hepimizin neşe kaynağıydı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Hacılar Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Doğan Ekici de Hasan Mutlu'nun lisanslı sporcuları olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanları, başbakanlar başta olmak üzere herkesin onu sporculuğu ile tanıdığını belirten Ekici, "Kayakçı ve dağcıydı. Buz pateni yapıyordu. Çok sağlam bir vücudu vardı. Hele hele kayakta gençlere taş çıkartıyordu. Yamaç paraşütü yapmak da istiyordu. Uçmak ne güzel olur diye bana kendisini yamaç paraşütü için Talas ilçesine götürmem için ısrar ediyordu" diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi