Olay, geçtiğimiz günlerde Kocasinan ilçesine bağlı Molu Mahallesi mevkiinde yaşandı. Yol kenarındaki sokak köpeklerini besleyen hayvanseverler ve yoldan geçen kişiler arasında arbede yaşandı. Kavga sonrası iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. KAYHAKDER Başkanı Nilgün Uzel, Molu’da yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmediklerini söyledi.

‘OKUL ÇEVRESİ İLE ÇOCUKLAR VE YAŞLILARIN BULUNDUĞU ORTAMDA BESLEME YAPMIYORUZ’

Hayvanseverler olarak okul çevresi, çocuklar ve yaşlıların yoğunlukta olduğu bölgelerde besleme yapmadıklarını ifade eden Uzel, bu tür olumsuzluklarda besleme yapan kişiye müdahale edilmesinin doğru olmadığını ve hayvanlar sebebiyle sorun yaşanıyorsa belediyelerle görüşülmesi gerektiğini ifade etti. Uzel, “Molu’da yaşanan olay gerçekten hepimizi derinden yaraladı. Hayvanseverlerin açısından baktığımız zaman; hayvanseverler her ilde istedikleri yerde besleme yapabilirler. Hayvanseverler olarak şuna dikkat ediyoruz, çocukların çok olduğu yerlerde, okul kenarlarında, camiye yakın yerlerde yaşlılar zarar görmesin diye besleme yapmak istemiyoruz. Bunun dışında hemen hemen her yerde bizim yasal olarak besleme yapma hakkımız var. O günkü arkadaşlar da oraya besleme yapmak için gitmişler ve gelen köylü arkadaşlar da onlara müdahale etmiş. Orada besleme yapan arkadaşa böyle bir müdahale yapılması yanlış. Eğer köyde hayvanlar saldırıyor, bize zarar veriyor gibi bir sıkıntı varsa bunun mercii bu arkadaşlar değil. İlk önce belediyelerle, naçizane bizimle oturup ikili konuşmalarla bu işleri halledebiliriz. Bu tür olaylar gördüğünüz gibi kötü sonuçlara sebep oluyor.”

‘HAYVANSEVERLER OLUMSUZ BİR DURUMDA EMNİYET GÜÇLERİNE HABER VERMELİDİR’

Hayvanseverlerin bu tür olaylarla karşı karşıya kaldıkları zaman kendilerinin olaya dahil olmak yerine emniyet güçlerine haber verilmesi gerektiğinin altını çizen Uzel, “Benim burada taraf olmam çok normal. Çünkü ben de bir hayvan severim ve aynı zamanda dernek başkanıyım. Tabii ki burada ben tarafım yani hayvanların tarafındayım. Hayvansever arkadaşlara tavsiyem lütfen böyle vakalarla karşılaştıkları zaman emniyet güçlerine haber versinler. Biz hayvansever arkadaşlarımıza bir zarar gelsin istemeyiz. Çünkü onlar bizim canımız ciğerimiz. O kadar az sayıdayız ki bunların azalmasını istemeyiz, caymasını istemeyiz, onlara hiçbir şekilde zarar gelmesini asla istemeyiz” dedi.

HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

Molu köyü halkına da seslenen KAYHAKDER Başkanı Nilgün Uzel, “Lütfen biraz daha makul olalım. ‘Bu bölgede köpek beslenmesin’ ‘Hiç köpek olmasın’ gibi istekler doğru değil. Bunları ikili görüşmelerle halledebiliriz. Şehrin her yerinde köpek beslenecek tabii ki, bir tek Molu köyünde değil, Kayseri'nin birçok yerinde köpek beslemeleri yapılıyor. 5199 sayılı yasa der ki; köpeği alın kısırlaştırın, küpeleyin, aşılayın ve alındığı ortama bırakın. Bunun başka bir formülü yok barınaklarda tutamayız biz bu hayvanları. Kavga gürültü çözüm değil. Ben hep aynı şeyi söylüyorum ikili diyaloglarla çözelim her şeyimizi. Neticede o bölgedeki köpeklerimiz toplamak zorunda kaldık. Oradaki hiçbir canımıza zarar gelsin istemeyiz. Onun için biraz daha sağduyulu, dikkatli olalım, düşünerek hareket edelim ve emniyet güçlerinin her zaman yanımızda olduğunu unutmayalım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi