Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) 2014-2015 eğitim dönemini Hunat Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir sergiyle açtı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, her geçen gün büyüyen KAYMEK ailesinin iz bırakan işler yapmaya devam edeceğini söyledi. KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan ise KAYMEK’in kurs çeşitliliğini 109 farklı branşa çıkardığını belirtti.

KAYMEK yeni eğitim dönemini Geleneksel Türk İslam Sanatları sergisi ile açtı. Büyükşehir Belediyesi Hunat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi öncesi bir konuşma yaparak yeni dönem hakkında bilgi veren KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan, 2004 yılından bugüne kadar 105 farklı branşta kurs açtıklarını,bu yıl açılan dört branşla kurs çeşitliliğini 109’a çıkardıklarını söyledi. Aslan şöyle devam etti: “Yeni açacağımız Bilgisayar Okuryazarlığı, ilimizde bulunan yabancılar için Türkçe kursu, Geleneksel Türk El Nakışları ve İşaret Dili gibi dört yeni kursla birlikte yeni döneme hazır bulunmaktayız. Bu yıl Belsin ile birlikte 14 şubede 60 farklı branşta hizmet verilecektir. Kurs hizmetini sadece şubelerde vermekle kalmıyor, ihtiyaca ve talebe göre farklı mekanları da birer KAYMEK şubesi haline getirmeye devam ediyoruz. Bunun en güzel örneği olan Endürlük Kani Arıkan İlköğretim Okulunda açılan kurs sayısı üç farklı branşa çıkarılmıştır.”

HASTA ÇOCUKLARIN ANNELERİNE KURS VERİLECEK


Mürşide Gonca Aslan yeni dönemdeki bir başka yeni proje hakkında da bilgi verdi. Erciyes Üniversitesi ile gerçekleştirecekleri proje çerçevesinde Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde yatmakta olan Onkoloji hastası çocukların annelerine meşguliyet terapisi adı altında kurs hizmeti vereceklerini ifade eden Aslan, dikkatlerini çocuklarının hastalıklarına yoğunlaştıran annelerin ilgilerini farklı şeylere çekerek rehabilite olmalarının sağlanacağını ve bu şekilde çocuklarına daha yararlı olmalarının mümkün hale geleceğini söyledi.

BELEDİYELER ARASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAYMEK’İN


KAYMEK’in, verdiği kaliteli eğitim ve halktan gördüğü yoğun ilgi sayesinde Kayseri’de eğitimde tartışılmaz bir marka haline geldiğini dile getiren Mürşide Gonca Aslan, 2013-14 döneminde, kurdelanakışıbranşında belediyeler arası birincilik ödülü aldıklarını ve bu ödül dışında alınan diğer ödüllerle KAYMEK’in kendini kanıtladığını söyledi. Ödüllerin yanı sıra Kayseri’deki katiplik sınavını kazanan adayların yüzde 85’inin KAYMEK’in hızlı klavye kullanımı kursuna katılan kursiyerler olduğunu hatırlatan Aslan, yılların tecrübesi ve birbirinden kaliteli kadrolarıyla 2014-15 eğitim dönemine hazır olduklarını kaydetti.

ÖZHASEKİ KUTLADI


KAYMEK Müdürü Mürşide Gonca Aslan’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki, Hunat Kültür Merkezi’nde Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi’nin açılışını yaptı. Açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Neşe Özhaseki, KAYMEK ailesinin başarılarını gururla izlediğini belirterek, “Hepinizin ellerine, yüreğine sağlık. İnşallah bundan sonra daha da genişleyerek büyüyecek olan bu aile iz bırakan işler yapmaya devam edecek. Yeni döneminiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Neşe Özhaseki daha sonra serginin açılışını yaptı. Toplam 35 eserin yer aldığı Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisi 28 Eylül Pazar gününe kadar gezilebilecek
 
Editör: Haber Merkezi