Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) kalıcı bir fuar yeri için girişimde bulundu. Mobilya sektörünün önemli merkezi Kayseri’de oldukça büyük kapasiteli bir fuar yeri için il yöneticileri önce toplantı, sonra üyelerle iftar yaptı. Kayseri Radisson Blue otelindeki toplantıya Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sanayi Odası adına yönetim kurulu üyesi İzzet Sümer, Borsa Başkanı Şaban Ünlü,Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, KAYMOS Başkanı Mahmut Alak, yönetim kurulu üyeleri, mobilya sektörünün önde gelen isimleri katıldı. 

Yaklaşık 45 dakika süren toplantı sonrası, il protokolü, Şehit aileleri, gazi yakınları ve Kayseri’deki Doğu Türkistanlılar ve çeşitli meslek kuruluşu ve oda temsilcilerinin de çağrılı olduğu iftara katıldı. KAYMOS başkanı Mahmut Alak, Kayseri’nin ihracatındaki en büyük payın mobilya sektörüne ait olduğunu belirterek’’ Türkiye gelinde, mobilyanın merkezinin Kayseri olduğunu söylersek, abartmış olmayız. Kayseri mobilya sanayi kendisini sürekli yenilemekte, dış pazarlarda bile önemli Pazar payı elde etmektedir. Ancak, ürünlerimizi toplu halde sergileme konusunda sıkıntımız var. Şu ana kadar açılan fuarlarda ne yazık ki kapalı alan sıkıntısı yüzünden çadırlarda sergileme yapılmaktadır. Bu sorunu giderebilmek için il yöneticilerimizde bir araya geldik ve kalıcı, büyük kapasiteli fuar alanı için girişimde bulunduk. Yeni bir fuar alanı için belediyelerimiz gerekli araştırmayı yapıyor’’ dedi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’de kentin sadece sucuk-pastırmasıyla değil sınai ürünleri, özellikle de mobilyasıyla tanındığını belirterek’’ mobilya imalatçılarına ve sanayicilerine gereken destek verilecektir’’ diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi