KAYMOS’da genel kurul heyecanı yaşandı. KAYMOS Genel Kurulu, Divan Başkanlığını OSB Başkanı Yunus İmamoğlu, Divan üyeliklerini Hacı Çevikel ve Onur Kılıçer'in yaptığı programla gerçekleşti. Konferans salonunda gerçekleştirilen seçimli genel kurulda, mevcut başkan Mehmet Yalçın tek aday olarak seçime girdi. Üyelere konuşan Yalçın, sektördeki sıkıntılara değindi.

En büyük sorunlarının personel açığı olduğunu vurgulayan Yalçın, "Belediye başkanları ile bu durumu görüşmüştük. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu bize dedi ki ‘15 bin iş görüşmesi için gelen var.’ Biz de bu kişileri OSB'ye kazandırılalım dedik. Önümüzdeki dönem döşeme ve kaynak alanlarında kurslar açıp personel açığımızı kapatmaya çalışacağız. Ülkemizdeki işsizlik oranını düşürmeliyiz. Sanayideki istihdamı artırmak için lise ve üniversite öğrencileri ile görüşmelerimizi artırdık" diye konuştu.

Tek adayla gidilen KAYMOS başkanlık seçiminde açık oylama yapıldı. Mevcut başkan Mehmet Yalçın, yeniden başkan seçildi. Yalçın daha sonra tebrikleri kabul etti.

Kurulda Divan Başkanlığı yapan OSB Başkanı Yunus İmamoğlu da, Yalçın’ı tebrik ederek, derneğin sergilediği birlik ve beraberliği övdü. İmamoğlu, "Diğer sektörleri de sizin gibi dernekleştirebilirsek dışa bağımlılığımız kalmaz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi