Özhaseki, “Kayseri Belediyeciliği çok önde gidiyor. Biz bir şey sorun olup patladıktan sonra peşinden koşmuyoruz. Sorun olmadan öngörüp, planlayıp çalışmaya başlıyoruz. Her şeyi önceden hesaplıyoruz.” dedi.

Kayseri’de AK Belediyeciliğinin başarısının inceleme konusu yapılması gerektiğine vurgu yapan Özhaseki, “Birçok belediyenin gündemiyle Kayseri ve merkez ilçe belediyelerinin gündemi çok farklı. Yıllardır verilen emek ve yapılan işler Kayseri’yi farklı bir boyuta taşıdı. O yüzden Kayseri belediyelerini konuşurken farklı bir yere koymak lazım.” değerlendirmesin bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde birçok sorunun ortadan kalktığını ifade eden Özhaseki, “Ben gecekonduyu önleyeceğim dediğimde sene 1994’tü. Kayseri bu meseleleri aştı. Biz raylı sistemi neredeyse 10 sene öncesinden başlattık. Stat gibi tesisleri ilk Kayseri’de yaptık. Sonra dönemin Gençlik Bakanı Suat Bey geldi, ‘Bunu nasıl yaptın bana da anlat’ dedi. Sonra 25 ilde Kayseri Modeli, Haseki modeli diyerek o statları yaptı. Yani Kayseri Belediyeciliği çok önde gidiyor. Biz bir şey sorun olup patladıktan sonra peşinden koşmuyoruz. Sorun olmadan öngörüp, planlayıp çalışmaya başlıyoruz. Her şeyi önceden hesaplıyoruz.” dedi.

Kayseri’nin temel belediyecilik faaliyetleri halledip yaşam standartlarını yükseltme noktasında çok önde gittiğini söyleyen Özhaseki, “‘Şimdi bu şehri nasıl daha güzel hale getiririz. Bu şehrin ekonomisini, ticaretini nasıl canlandırırız. İnsanlar bu şehirde yaşamaktan nasıl daha fazla keyif alırlar diye düşünüp bu projelerin peşinden gidiyoruz. Başka şehirleri biliyorum, halen ana problemlerle uğraşıyorlar. O yüzden çok farklı Kayseri belediyeciliği hamdolsun.” diye ekledi.

Hayırseverler Zirvesi

"Bir farklılık olarak düzenlenen Hayırseverler Zirvesi’ni yeniden düşünüyoruz" sözleri üzerine Özhaseki, “Ben şehirlerde belediyecilik dersi verirken hayırseverler konusuna da değiniyorum. Kendi şehrinizde doğup, büyüyen büyük işadamlarını bir sosyal sorumluluk olarak şehrinize davet edin diyorum. Bu en iyi şekilde Kayseri’de yapıldı. Ben birkaç kez bu Hayırseverler Zirvesi’ni düzenledim. İnşallah tekrarlayacağız.” dedi.

KANKA Hastanesi

Kan kanseri çocuklar için hayırseverlerin desteği ile başlatılan KANKA Hastanesi’nin durumunu yakından takip ettiğini ifade eden Özhaseki, “8-9 gün önce İstanbul’daydım. KANKA Hastanesi dediğimiz hastane için hayırseverlerle bir görüşme yaptık. Durumu inceledik. Hastane bitmek üzere inşallah 23 Nisan’da açacağız.” dedi.

“Bismillah deyip okullarımızı yapmaya başlayacağız”

Geçtiğimiz günlerde büyük bir hayır işine imza atan hayırsever Mehmet Altun’dan bahseden Özhaseki, “Mehmet Ağabey ile görüştük, sağ olsun 100 bin metrekarelik arsasını Milli Emlak’a bağışladı. ‘Bunlar karşılığında da siz okul ve camii yaptırın’ dedi. Arsanın bedeli 250-300 milyon lira. 20 tane okul ve Kayseri’de bütün cenazelerin kalkacağı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine bir camii yapılacak. Şimdi bir toplantı yapacağı, herkes kendi bölgesinde ikili eğitim yapan yerlerin listesini çıkaracak, okul yerlerini temiz arsaları gösterecek. Oralara da inşallah bismillah deyip okullarımızı yapmaya başlayacağız.” dedi.

“Berna Hanım, Kayserispor’a ve Kayseri meselelerine omuz veriyor”

Onursal Başkanlığı’nı yaptığı Kayserispor’un mevcut durumunun sorulması üzerine Özhaseki, “Kayserispor bu şehrin bir değeri. Bütün spor dallarıyla da ilgileniyoruz aslında. Ama işin başında bir Kayserispor var. İçinde Kayseri geçen her şey beni ilgilendirir, ben belediye başkanıyım dedim öyle gördüm. Senelerce de uğraştım, gayret ettim. Ama iş dönüp dolaşıp maddiyata dayanıyor tabii. Haliyle profesyonel bir ekip var. Bu iki konu bir araya gelirse iyi gidiyor. Biri eksik olsa aksamalar oluyor. Bu işi severek yapacak bir ekip lazım. Recep Mamur’dan ben rica ettim başkan olmasını. Benim başkanlığım döneminde de yönetimdeydi Recep Bey. Arkasından gelen Erol Bey hastanesine, işine gücüne bakarken biz rica ettik, gel diye. Ondan evvel de belediyeden genel sekreter yardımcısı arkadaşımız Enver Bey’e gönderdik, Hamdi Bey’e yaptırdık. En son dönemde de Berna Hanım’ı telefonla biz aradık. Sağ olsunlar Kayserispor’a ve Kayseri’nin bir meselelerine omuz veriyor.” dedi

“Takım kötü gitti diye Başkana kötü laf söylenmez”

Kayserispor taraftarlarına da çağrıda bulunan Özhaseki şunları söyledi:

“Bakın genç arkadaşlarıma, taraftar derneklerindeki kardeşlerime sesleniyorum; biliyorum Kayserispor hep başarılı olsun istiyorlar. Eyvallah. Ama bakın buraya gelen ekip de çok nadir bulunabilen insanlar. Şimdi de Berna Hanım var, ricamızı kırmayıp geldi, gayret gösteriyor, ne olur destek verelim. Takım kötü giderse o herkesten evvel kahroluyordur bunu bilelim. Takım kötü gitti diye başkana kötü laf söylenmez. Beğenmiyorlarsa birini söylesinler biz gidip rica edip getirelim. Ama yok işte öyle bir ekip. Anadolu’da Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi ben alacağım diye yarışılan bir kulüp yok herhalde. Varsa da helal olsun o şehrin adamlarına. Keşke oralardaki gibi listeler çıksa, yarışsa iş adamları ben beş ben on vereceğim diye. Yok öyle bir şey. Ben Berna Hanım’ı Cumhurbaşkanımızla tanıştırırken dedim zaten içimizde bulduğumuz tek babayiğit diye. Şimdi bize düşen Berna Hanım’a sonuna kadar yardımcı olmak. O geldi, bir ekiple çalışmaya başladı. Herkesten çok başarılı olmayı ister çünkü aynı zamanda bir para koyuyor. İkide bir çocuğuyla olan bir resmini getiriyorlar emin olun ben utanıyorum. Bunu getiren arkadaşları da uyarıyorum lütfen insanın özelini falan karıştırmayın. Çocuk Beşiktaşlı olamaz mı yani? Ayıptır yapmayın. Berna Hanım gayret ediyor, emek veriyor. Destekleyelim lütfen.”

-Beşiktaş- Kayserispor Maçında Çıkan Olaylar

Beşiktaş-Kayserispor karşılaşmasında yaşanan tatsızlıklar hakkında Özhaseki, “Ben maç bitimine birkaç dakika kala çıkmıştım. Sonra herhalde Beşiktaş tarafından bazı arkadaşların fevri hareketi olmuş bizim tarafa doğru, bizim arkadaşlar da cevap veriyorlar derken bir iki olay olmuş ama çok da büyümemiş Allah’tan. Emniyet Müdürümüz ile görüştüm olayın mahiyetini anladım. Beşiktaşlı arkadaşları aradım görüştüm sonra da bizim arkadaşlarımızla görüştüm, maç heyecanıydı diye özür dilediler öyle kapandı. Çok büyütülecek bir olay olarak görmüyorum.” dedi.

-OSB ile ilgili israf tartışmaları

“Herkese düşen hukukun vereceği kararı beklemek”

OSB ile ilgili israf tartışmalarının ulusal basında da yer almasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Özhaseki, “Şahsi kanaatim olay bir taraftan Sanayi Bakanlığı’na intikal etmiş durumda diğer taraftan da savcılığa intikal etmiş vaziyette. Tahir Bey’de haklı olabilir, karşı tarafların dediği de olabilir. Burada herkese düşen hukukun ve Teftiş Kurulu’nun görevini yapmasını sağlamak ve vereceği kararı beklemek. Buradan bir sonuç çıkmadan kimseyi suçlamak doğru olmaz. Herkesin bir onuru, gururu var. Sakince beklemek yakışır. Benim tavrım ilk günden bu yana bu olmuştur ve bu tavrı devam ettireceğim.” dedi.

-Kayseri Projeleri

“Hemşehrilerimizin içi ferah olsun”

Kayserililerin içinin ferah olması gerektiğinin altını çizen Özhaseki, “Ben işlerimizin çok iyi gittiğine inanıyorum. Burada son dönemde Millet Bahçesi’ne başlandı. Havaalanının genişletilmesi benim on beş yıllık mücadelemdi Allah’a hamdolsun bir yere geldi. Nihayetinde raylı sistem meselesi, Belsin - Terminal - Şehir Hastanesi - Nuh Naci Yazgan - Mobilyacılar Sitesi Raylı Sistemi’nin temeli atıldı, devletimiz tarafından yapılıyor. En çok dillendirilen mesele hızlı tren meselesi. Kayseri-Ankara yolunu ben haftada bir giden biriyim. O kadar güzel ki yol. Orada zaman içerisinde planımızda olan Adana otobanından Kayseri’ye giriş Nevşehir üzerinden bir de buradan Kahramanmaraş’a bağlantı yolu olarak projeler hazırlanıyor şimdi. Tomarza üzerinden 50-60 km Kahramanmaraş yaklaşıyor bize. Bir buçuk saatlik bir yola düşüyor. Antep iki saate düşüyor. Bunun projelerini bitirmek üzereyiz. Bir de hızlı tren konusunda kredi görüşmelerinde son aşamaya gelindi. Hayırlı sonuçlar var. Cumhurbaşkanımız geldiğinde burada bir kez daha Adil Bey’le konuştuk. Önümüzdeki salı ya da çarşamba da Adil Bey ile kredi görüşmelerinin sonucunu görüşeceğiz. İnşallah bunları da çok kısa süre içerisinde temelini atıp yaptırırız. Kimsenin endişesi olmasın. Hemşehrilerimizin içi ferah olsun. Hep birlikte Kayseri için çalışmaya ve güzel işler yapmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı

“Kayseri’de ne yaptıksa hep birlikte yaptık”

Kayseri için zaman meftunu olmadan sürekli çalıştığını vurgulayan Özhaseki, “Kayserili hemşehrilerimizin verdiği vekâlet üzerine yıllardır bir gayret içerisindeyiz. İlk Melikgazi’de Belediye Başkanlığı’na başladığım sonra Büyükşehir’de toplamda yirmi bir yıl kadar o vekâleti iliklerime kadar hissedip gayret ettim Allah’a hamdolsun. Sonraki dönemde işe Milletvekili olarak, Genel Başkan Yardımcısı - Yerel Yönetimler Başkanı olarak, Bakan olarak Ankara’da onları temsil etmeye çalıştım. Yüzlerini kızartacak hiçbir şey yapmadığım gibi ekip olarak da arkadaşlarımla AK Parti camiası, İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve milletvekillerimizle bir muhabbet içerisinde emin olun Kayseri’nin bütün projelerini takip ediyoruz. Belki bugün kendi yaptığım projelerden dolayı ben lafını çok kullanmış olabilirim. Lütfen arkadaşlarımız darılmasınlar, mazur görsünler yaptığım işlerden dolayı öyle diyorum ama her bir aşamasında bakın raylı sistemde de, statta da, Erciyes’te de, Yamula Barajı’nda da şimdi aklıma gelmeyen bir sürü projede de emin olun tüm teşkilatlarımızın, milletvekillerimizin emeği var. Hep birbirimizi desteklemişizdir. Kayseri’de ne yaptıksa hep birlikte yaptık. AK Parti ailesi olarak, biz işin algı tarafında değiliz. Amiyane tabirle söylüyorum artistik tarafında değiliz. Yaptığımız birçok işi de söylemiyoruz zaten. Ama günümüzün her saniyesi bir sorumluluk içerisinde geçiyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Tüm bilgi ve birikimimizi Ankara’da Kayseri için kullanıyoruz. Allah’a hamdolsun ki güzel ve bereketli işler oluyor. Kayseri kadar güzel bir şehir yok. Bazen ‘Kayseri kamu yatırımı olarak ne aldı ki’ diyorlar gülümsüyorum. Başka bir şey demiyorum. Allah’a şükürler olsun burası çok güzel bir şehir ve güzel işler oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi