Konuyu Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısında, CHP’li meclis üyesi Özgür Özer gündeme getirdi. Konuyla ilgili görüşlerini beyan eden AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,somut adımlar atılması adına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştüklerini belirtti.

Büyükkılıç, sorunun siyaset üstü olduğunu ve çözümü için belediye olarak gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. Büyükkılıç, Adalet Bakanlığı’nda konuya sıcak baktığını ve cezaevini el birliği ile kaldıracaklarını anlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kapalı Cezaevi’nin kaldırılması ve kent sakinlerinin ortak kullanımına açılması konusunu gündeme getirmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ında meclis toplantısında açtığı konu tüm meclis üyeleri tarafından desteklendi.

Büyükkılıç, Cezaevinin kaldırılması adına atılacak somut adımları görüşmek üzere Adalet bakanımız sayın Abdulhamit Gül ve bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konu yıllardır konuşuluyor ve halk cezaevinin kalkacağına inanıyor. Kaldırılması konusunda Kayserililerin hassasiyetleri ciddi anlamda önemli. Bakanlığımızla bir araya geliyoruz, Kayserinin menfaati ne gerektiriyorsa planlayarak devam ediyoruz. Bu siyaset üstü bir konu, cezaevini el birliği ile kaldırmamız lazım. Bakanlığımızla bir araya sık sık geleceğiz, Kayserimizin menfaati ne gerektiriyorsa planlayarak devam edeceğiz. Bu siyaset üstü bir konu, cezaevini el birliği ile kaldırmamız lazım” diye konuştu.

Kayseri Kapalı Cezaevi, Türk Sinemasının önemli ismi Yılmaz Güney’e, Türk siyasetinin önemli ismi Celal Bayar’e ve Gümrük ve Tekel eski bakanlarından Tuncay Mataracı gibi önemli isimler burada cezalarını çektiler.

HABER-SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi