Kayseri'de 11-13 Haziran tarihleri arasında ve salgın döneminde ilk kez düzenlenen eTwinning bölge toplantısına Kayseri, Adana, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kahramanmaraş illerinden toplam 130 öğretmen katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Daire Başkanı Mustafa Hakan Bücük, "Tabandan tavana değişen bir yapı içerisindeyiz. Bakanlığımızın öğretmen odaklı bir vizyonu var. Sınıftaki öğretmenimizin kalitesini arttırmanın gayreti içerisindeyiz, bu artış okulu, ili ve tüm Türkiye'yi etkiler. Türkiye'nin uzaktan eğitime verdiği cevap gerçekten nitelikliydi. Dünyada en çok ziyaret edilen eğitim web sitesi EBA oldu. Vizyon 2023 de Bakanlık olarak dijital EKO sistemi kurup bütün Dünyaya açılmayı amaçlamaktayız" dedi.

eTwinning Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer ise yaptığı konuşmasında, "Salgın bizleri çok etkiledi. Salgın sürecinde gerçekten öğrencisini motive eden, iyi konuşabilen, ikna edebilen, metafor kullanabilen öğretmenler başarılı oldu." diyerek konuşmasını tamamladı. Konferans iller tarafından açılan stantların gezilmesinin ardından Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Şükrü Ahmet Göçen'in sunumuyla devam etti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi