KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) ve Türkiye İş Kurumu işbirliğinde 'Engelli İstihdamında İş ve İşlemler' konulu seminer düzenlendi.


Seminere, İş Kurumu engelli istihdamı uzmanı Songül Tufan, İş ve Meslek Danışmanları; Canan Gonca Altınordu ve Tuğba Erdoğan ile Kayseri Ticaret Odası üyeleri katıldı. Seminer programının açılışında konuşan KTO Başkanı Hiçyılmaz, “Günümüzde işsizlik çok önemli bir konu. İşsizlik sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde, hatta gelişmiş ülkelerde dahi önemli bir sorun olup, işsizliğin çözümüyle alakalı çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

Türkiye’de işsizliğin 2016 yılında yüzde 11'e çıktığını belirten Hiçyılmaz, bu rakamın daha aşağılara çekilmesi ve istihdamın arttırılmasında hükümetin sağladığı birçok desteğin bulunduğunu anlatırken, "Bu destek, teşvikler bir taraftan verilirken, bir taraftan istihdamın artırılması noktasında gayretler gösterilmektedir. İş dünyası olarak, bizim bunları takip edip, verilen destek ve teşvikleri iyi değerlendirip, yatırım yapmamız ve istihdamın artırılması noktasında gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. Başkan Hiçyılmaz, şöyle konuştu:

“Son yıllardaki hiçbir hükümet, son hükümet kadar destek ve teşvik vermemiştir. Uzun yıllardır ticaretin içerisindeyim. Dönem dönem elbette krizler yaşandı. İnişli çıkışlı zamanlar yaşadık. Şu dönemde verilen destekler hiçbir dönem verilmedi.”

Kayseri’de 70 bine yakın engelli bulunduğunu ve kayıtlarda bunların 30 bininin erkek, 40 bin kadarının da kadın olarak göründüğünü belirten Hiçyılmaz, “2015 verilerine göre 2 bin 500 engelli istihdam edilmiş durumdadır. Engellilerin sosyal hayat içerisinde istedikleri noktada olabilmeleri bakımından, kendi hayatlarını normal şartlarda idame ettirilebilir hale getirilmesi gerekiyor. Özellikle bu noktada iş arayan engellilerimizin mutlaka istihdam edilip, diğer insanlarla beraber aynı şartlara sahip olmalarını hissettirmemiz gerekir” dedi.
Editör: Haber Merkezi