Kimi leylekler elektrik direklerinde, kimi ağaç üzerinde, kimi eski bir kilisenin çan kulesinde, kimi kaya parçası üzerinde kimi ise çatıda kurduğu yuva ile dikkat çekiyor. Bazı leyleklerde cami minaresi ve okul çatılarında veya terk edilen evlerin damında yuva kuruyor. Bu yuvalar ise görenleri hem şaşırtıyor hemde gülümsetiyor.

Özvatan İlçe Merkezi'nde Agios Nikolaos Kilisesi kalıntısındaki çan kulesine yuva yapan leylekler ilgi görüyor. Öte yandan Develi İçesi Gümüşören Barajı suları altında kalan eski Fraktin Mahallesi'ndeki evlerden birinin damına yuva yapılan leylekler kayıkla gelen balıkçılar tarafından merakla izleniyor. Yine Develi Soysallı Mahallesi İlkokulu çatısında bulunan yuvaya geçen yıl gelen leylekler bu yıl gelmedi. Develi de leylek popülasyonu yüksek iken Bakırdağı Taşcı'da bulunan büyük bir kaya üzerine leylekler yuva yapıyor. Tomarza İlçesi Şıhbarak Mahallesi Camii'nin eski minaresi üzerine yuva yapan leylekler bu yıl da geldi. Mahallede ayrıca eski ilkokul çatısında da leylek yuvası bulunuyor.

Güneşli Mahallesi Muhtarı Osman Gözkenç'de evinin bahçesinde 3 yıl önce yaptığı 2 yuvaya da birer yıl ara ile leylekler geldi. Öte yandan Kayseri'de Kocasinan Belediyesi bazı mahallelerde uygun yerlere yapay leylek yuvası yerleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi