Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi Örnektepe Sokak'taki müstakil evde yaşayan Ali Ekber B., eşi Ayşe B. ve çocukları Selda Y. ile Mehmet B., yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede ailenin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 4 kişilik aile, hastanede tedavi altına alındı. Ali Ekber B., aynı mahallede oturan Erkan Çırpan ve Nail Kızıldağ ile temasa geçtiğini söyledi. Bunun üzerine Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri Erkan Çırpan ve Nail Kızıldağ'ın müstakil evini de karantina altına aldı. Müstakil evlerin girişine polis ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekildi. Evlere giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. İnşaat işçiliği yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten Erkan Ç. ve Nail K., yetkililerden yardım istedi. Karantina altında tutulan Erkan Çırpan, "Bizim burada komşumuz koronavirüse yakalanmış. Bizde o evde gidip çay içtiğimiz için bizim evi de karantina altına aldılar. Ancak bizde herhangi bir sıkıntı yok. 14 gün karantina altında tutulacağız. Benim buradan tek isteğim var. Bizim evin içinde ne yiyip, içtiğimizi sorsunlar" diye konuştu.

'BENİ İSTEMEYEN KİMSE, GİDİP ADIMI VERMİŞ'

Karantina altına alınması nedeniyle mağdur olduğunu belirten Nail Kızıldağ ise, "Ben işimden eve giderken İstanbul'dan komşular gelmiş el salladım 'hoş geldiniz' dedim evime geçtim. Aramızda 10 metre mesafe vardı. Beni istemeyen kimse eğer gidip benim adımı vermiş. Polis memuru gece 24.00'de evimize gelip 'sen hastaymışsın' dedi. 'Beni muayene edin hastalık varsa götürün' dedim. Ancak bende hastalık yok. Ben inşaat ustasıyım. 7 ay sonra bir iş aldım. Burnumdan getirdiler. İş sahibi yarın işbaşı yapmazsan 'işi sana değil, başkasına veririm' diyor. Çalıştığım 2-3 günde yanıyor" şeklinde konuştu.

'ATEŞİM 25 DERECEYDİ, 40 DERECEYE ÇIKTI'

Zor durumda olduğunu kaydeden Kızıldağ, "Ben inşaat işçisiyim başka gelirim de yok. Evde 4 kişi yaşıyoruz. Bunalıma girdim. Gelmişler ateşimi ölçüyorlar. Sabah ateşim 25 dereceydi, akşam üzeri 40 dereceye çıktı. Bu gecede neye çıkacağını bilemiyorum. Yetkililer gelip beni muayene etsinler. Hastalığım varsa kalayım. Hastalığım yoksa da işime bakayım" dedi.

Editör: Haber Merkezi