Kayseri'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni Cumhuriyet Meydanı Tören Alanında çelenk sunulmasıyla başladı. Sunulan çelenklerin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Valilik makamında Tebrikat'ın kabul töreni gerçekleşti.

Kabul törenin ardından ise Kartal Şehitliğinde ve Asri Mezarlıkta (Polis Şehitliği) şehitler için Kuran-ı Kerim ve dua okundu. Okunan Kuran-ı Kerim ve duanın ardından Kayseri Valisi, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve protokol mensupları tarafından şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Zafer Bayramının 99. yıl dönümü kutlamalarına Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere birçok davetli ve vatandaş katıldı.

Kartal Şehitliğinde düzenlenen programdan sonra konuşma yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:" Bugün büyük zaferimizin 99. yıl dönümü, coşkuyla heyecanla ve gururla kutluyoruz. Büyük zaferimizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde emperyalist devletlere karşı kazanılan önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Bizlerde şehitlerimizin bize bıraktığı mirası korumak ve daha ilerlere taşımak için çok daha fazla çalışmak zorundayız. Kayseri'de kurumlarımızla birlikte kutlu yürüyüşümüzü devam ettirmek için her alanda çalışıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Bürün şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyorum."

Zafer Bayramının 99. yıl dönümünde konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Öncelikle şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz, yaşayan gazilerimize sağlık sıhhat, vefat eden gazilerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Samsundan yakılan meşale ile bütün Türkiye'ye yayılan bu coşku ülkemizi düşmanlardan temizleyerek Cumhuriyetimizin kurulmasına vesile oldu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu bu kutlu yolda bayrağı bizler teslim aldık. Cumhuriyetimizi ve Devletimizi ilelebet yaşatabilmek için Gazi Mustafa Kemal'e yakışır bir şekilde bayrağımızı göklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu ülke bizim, bu ülkeyi kimsenin gücü yıkmaya yetmeyecektir. Biz olduğumuz sürece şehit aileleri ve gaziler olarak daima devletimizin milletimizi askerimizin polisimizin yanındayız" diyerek 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ettiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi