KAYSERİ Dostluk Kulübü Kafkasya'dan sanatçılarında katılacağı bir organizasyon ile 15'inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Dostluk Kulübü Başkanı Şirvan Azgıt, etkinlikler kapsamında çerkez ezgileri ile Karatay Kervansarayı'nda da program düzenleyeceklerini ifade etti.


Etkinlikler hakkında bilgiler veren Kayseri Dostluk Kulübü Başkanı Şirvan Azgıt, " 15. yıl etkinlikleri 27-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Etkinlikler kapsamında Çerkes Müziği'nin önemli değerlerinden biri olan Bzerabze Gup müzik grubu iki konser verecektir. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde müzik grubu Bzerabze Gup gösterisi ile başlayacak etkinlikler, tarihi Karatay Kervansarayı'nda verilecek yemekle devam edecek. İlk konser 27 Temmuz Cuma günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür sanat merkezi'nde saat 19.00'da başlayacak. İkinci konser ise yemekli olacak ve Karatay Kervansarayı'nda düzenlenecek. Kayseri'ye 45 kilometre uzaklıktaki 778 yaşındaki tarihi kervansaray bu kez tarihi Çerkes ezgileri ile yankılanacak" şeklinde konuştu.


Etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu da dile getiren Başkan Şirvan Azgıt, ''Halkımızın Çerkes ezgilerini daha yakından tanıması, Çerkes kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması açısından Bzerabze Gup müzik grubu önemli çalışmalar yapmıştır, bizde 15. yılımızı böyle bir etkinlikle kutlamak istedik. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz'' dedi.


Öte yandan, Bzerabze Gup müzik grubu sosyal medya hesabında yayınladığı videoda Çerkes Kültürü'nde önemli bir yeri olan ''Kayseri İstasyonu'' adlı şarkıyı seslendirerek tüm Kayseri halkını etkinliklere davet etti.



Editör: Haber Merkezi