15 Ramazan Dünya Yetimler Günü sebebiyle bir basın açıklaması yapan Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi sorumlusu Sevilay Bulut şunları söyledi; “Her sene açık alanlarda çocuklarımızla yaptığımız 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü etkinliklerini maalesef ki bu sene pandemi şartları sebebiyle yapamıyoruz. Üzücüdür ki son bir yılda yaşanan pandemi süreci her birimizi olumsuz etkiledi. Fakat pandemi öncesi süreçte zaten zorluklar ile yaşamını sürdüren yetim çocuklarımız ve annelerimiz hem Dünya genelinde hem de Türkiye’de belki de bu sürecin olumsuzluklarını en çok hisseden grup oldu.”dedi.

Kayseri İHH’nın bu süreçte yetim çocuklara yönelik çalışmalarından bahseden Bulut şunları söyledi; “İHH olarak dört bir yandaki 50 ülkede ve Türkiye’de 77 şehirde bulunan 110 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise 120 ülkedeki 800 bin yetime dönemsel yardım ulaştırıyoruz. Yine Kayserimizde farklı milletlere mensup 1200 yetim çocuğumuza düzenli olarak yardımlarda bulunuyoruz. Bu yardım faaliyetleri ile yetimlerimiz ve ailelerinin dünyalarından bir nebzede olsa güzellikler oluşturmaya çalışıyoruz.”dedi.

Ramazan ayı boyunca Kayseri İHH’nın hem yetimlere hem de ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Sevilay Bulut; “Ramazan ayı bütün İslam alemi için güzellik ve bereket ayıdır. Bizlere düşen hem Kayserimizde hem de dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için üzerimize düşen kardeşlik sorumluluğunu yerine getirmektir. Bu sorumluluk anlayışı ve hayırsever milletimizden aldığımız destek ile Ramazan ayı boyunca başta yetim yavrularımız ve anneleri olmak üzere hem şehrimizde hem de dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplere ulaşmak için tüm gücümüzle çalışacağız.” dedi. Basın açıklaması sonrasında Kayseri İHH Gönüllü Ekipleri yetim çocukları ve ailelerini ziyaret ederek hediye ve yemek ikramında bulundular.

Editör: Haber Merkezi