CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve partililer Kayseri kalesini ziyaret etti. Kayseri Kalesi’nin tarihi bir vizyonsuzlukla yok edildiğini belirten Özer, ‘’Kayseri Kalesi’nde ne ruh kalmış ne tarih’’ dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri Kalesi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘’Bir tarihin vizyonsuz bir anlayışla nasıl yok edildiğine tanıklık ettik.

Şahsım olarak dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başlattığı Kayseri Kalesi’nin restorasyon işini önemsemiş ve desteklemiştim.

6 yıl gibi uzun bir süre ve 40 milyon lira harcanarak yapılan çalışmaların sonunda ise maalesef tüm Kayserililer gibi büyük bir hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek durumundayım.

İnanın 6 yıl gibi bir sürede Kayseri’ye yeni bir kale yapılırdı ama vizyonsuz bir anlayış var olanı da mahvetmeyi başarmış.

Tarihi Kayseri Kalemizde ne ruh kalmış ne tarih…

Daha işlevsel yapılabilirdi. Küçücük konser alanı yerine anfi seklinde daha büyük bir alan yapılabilir, tıpkı Rumelihisari Anadoluhisari gibi değerlendirilebilirdi. Yeşile doğaya bakış açılarını da saksılara dikmiş oldukları ağaçlarla da göstermişler. Saksılarda ağaç yetiştirmek kimin yada hangi aklı evellerin kule, sur ve duvarlarındaki taşların birbiriyle komik uyumsuzluğu fikri bilmiyorum ama zihniyeti de çok net olarak ortaya koymuş.

Eğer maksat kafelere yer açmak ise Talasımız başta olmak üzere Kayserimizin birçok yerinde kafeler var, bunun için borç batağı içindeki belediyemizi 40 milyon lira daha borçlandırmaya hiç gerek yoktu.

Evet Kayseri Kalemizin önceki hali Kayserimize de tarihimize yakışmıyordu ama 6 yılda milyonlarca lira harcanarak ortaya çıkan görüntü de Kayserimize de tarihimize de yakışmadı.

Burada elbette Sayın Büyükkılıç’ı suçlamıyoruz.

Kendisi bu tarihi desek tarihi olmayan, modern desek modernliğe çağrıştırmayan yapının sorumlusu değil.

Ama kendisinden tarihimizin içine oturan kafelerin kimlere ve hangi koşullarda verildiğini açıklamasını bekliyoruz.

Bunu sadece biz değil tüm Kayseri kamuoyu bekliyor. ‘’

Editör: Haber Merkezi