KAYSERİ Kardeşlik ve İyilik Platformu üyeleri, ülkede yaşanan terör olaylarını kınayarak, devletin ve hükümetin politikalarını değiştirmesi gerektiğini savundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, Türkiye'de yaşanan terör olaylarını son bulmasını istedi. Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör olaylarının, uluslararası güçlerin oyunu olduğunu savunan Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu Genel Sekreteri Erdal Ergenç, "Son zamanlarda ülkemizin Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen terör olaylarının da, uluslararası katillerin kirli oyunlarının bir sonucu olduğunu biliyoruz. Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın insanları olarak bu kirli oyunlara izin vermeyeceğiz. Canımız yanıyor Müslümanlar olarak. Her ölüm haberi geldiğinde ciğerimize hançerler sokuluyor. Ölen de öldüren de çoğu zaman kardeş. Bu kirli oyunun azmettiricilerinin farkına varmalıyız artık" dedi.

Devletin ve Hükümetin politikalarının değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Ergenç, şunları söyledi: "Yaşadığımız coğrafyada Türklerle Kürtlerin savaşı yoktur. Kürt, Alevi veya başörtüsü sorunu yoktur. Bunlar söz konusu bile edilemez. Ülkemizde gerektiği zaman sorun olarak halkın önüne sunulan, bu spekülatif oyunlar, halkların algılarını bozmaya yönelik eylemler olduğunu hepimizin bilmesi gerekmektedir. Bu nedenlerle, bu iki halk arasında herhangi bir barış arayışından söz edemeyiz. Yaşananılanların, aslında devletin yüz yıla yakındır devam eden yanlış politikalarıyla, bu yanlış politikalardan nemalanan terör örgütleri arasındaki savaştan başka bir şey olmadığına inanıyoruz. Bizler çözüm sürecinin başarılı olmasının, ancak ve ancak İslamın yaşanmasına bağlı olduğunu düşünüyoruz."

Açıklamanın ardından, grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi