Büyükşehir Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı. Toplantıda 7 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçilen milletvekillerinin Kayseri'nin menfaatleri için birlikte çalışacaklarına inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplandı. Toplantının başında Kayseri'deki seçim sürecinde herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmediğini belirten ve huzur içinde bir seçim süreci geçirildiğini ifade eden Çelik, huzuru bozan herhangi bir olayın cereyan etmemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Seçimler sonucunda milletvekili olarak Kayseri'yi temsil edecek 9 ismin belirlendiğini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Bu arkadaşlarımızın Kayseri ortak paydasında, şehrimiz için birlikte çalışacaklarından kuşkumuz yok. Hepsine Ankara'da başarılar diliyorum" dedi.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Haziran ayı meclis toplantısının ilk bileşiminde 83 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda öncelikle imar plan değişikliklerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü.

KIRSALDA SU FİYATLARI TÜKETİCİNİN LEHİNE DEĞİŞECEK

Meclis toplantısında ayrıca kırsaldaki su abonelerini ilgilendiren düzenleme de ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kırsaldaki su fiyatlarındaki farklılıkların giderilmesi ve aboneler lehine fiyatların düşürülmesi için bir çalışma yapılacağını belirterek bu konuyla ilgili talebin komisyona havalesini meclis üyelerinin oyuna sundu. Başkan Çelik, su fiyatlarının komisyonun çalışmaları sonucu abonelerin lehine olacak şekilde yeniden düzenleneceğini belirtti.
Meclis toplantısında özellikle eğitime yönelik de önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi'ne ilimizde bulunan okul binalarının bakım ve onarımı, çevre düzenlemesi ve spor sahaları yapımı konularında pek çok talep geldiğinden hareketle, devlet üniversiteleri, okullar ve kamu yararına çalışan vakıfların bakım-onarım ve çevre düzenlemelerinin Büyükşehir Belediyesince yapılması yönünde genel bir karar alınması talebi meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi.
Editör: Haber Merkezi