Kayseri OSB tarafından Nisan 2017’de inşaatına başlanılan Kayseri OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi / birinci etabının işletilmesine dair Kayseri OSB ve TÜYAP Kayseri arasında imza töreni gerçekleştirildi.

İmza törenine; Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, ORAN Kalkınma Ajansı Yetkilileri, STK temsilcileri ve Sanayiciler katıldı.

İmza töreninde konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz; “TÜYAP Fuarcılık Grubu, ülke çapında faaliyet gösteren; 8 Fuar Merkezimiz, İstanbul-Adana- Bursa- Konya- Diyarbakır-Samsun-Erzurum- Eskişehir fuar düzenlediğimiz İller ; İzmir- Gaziantep- Antalya- Ankara- Kocaeli – Kayseri. 14 şehirdeki bölge müdürlüğü ve ofislerimiz, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya, Mısır’da faaliyet gösteren ofislerimiz, 26 Ülkedeki temsilcilik ağı, 700’ün üzerinde tam zamanlı çalışan kadromuz ve her yıl düzenlediğimiz 90’in üzerinde fuarımız ile dünyada ve ülkemizde fuarcılık sektörünün önde gelen kuruluşudur.

2018 yılında, 94 fuarda, 75 ülkeden 13.879 katılımcı kuruluşa, 169 ülkeden 4.671.435 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Kuruluşundan 2018 yıl sonuna kadar hazırladığı; 1.700 yurt içi ve 39ülkede 189'yi aşkın yurtdışı fuar ile toplam 1.889 Fuar, 125 ülkeden 316.315 firmaya hizmet vermiş ve 200 ülkeden 60.394.313 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır.

TÜYAP Fuarcılık Grubunun sahip olduğu etkinlik ve gücü ile KAYSERİ ve bölge ekonomisine katkı sağlamak konusunda kararlıyız.

Atılan bu imzanın hayırlara vesile olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İmza töreninde konuşan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan; Kayseri OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Nursaçan; “4 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulunda Sanayicilerimizin yüksek takdirleri ile tarafımıza önemli bir görev verilmiştir. Genel Kurul Üyelerimizin bize vermiş olduğu bu asil görevin, şerefini ve onurunu taşımanın sorumluluğu, inancı ve heyecanı ile bugünlere gelmiş bulunmaktayız.

Hepinizin bildiği üzere görev bir emanettir. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Bu inanç ve azimle, yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde, sadece ilimize değil, ülkemize örnek olacak büyük projeleri tek tek hayata geçiriyoruz.

Allaha ne kadar şükretsek azdır. “ OSB’yi sahiplenmeye değil, sahiplerine hizmet etme” İnancından hareketle; belirlemiş olduğumuz vizyon çerçevesinde, özellikle de, sanayicilerimizden gelen yoğun talep üzerine, yapımına karar verilen; Kayseri OSB Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi’ne ayrı bir önem veriyoruz.

2017 Nisan ayı başında temeli atılan Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi inşaatının, 1.nci etabı olan 18 bin m2’lik kısım Mart ayı başında hizmete girmiş olacaktır. Mart ayının 7 ile 10’ u arasında “ 14 ncü Kayseri Tarım Fuarı “ nın hep birlikte açılışını yapacağız inşallah.

Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2.nci etabı olan 12 bin m2’lik kısmın gro betonu ise buaybaşında atılmıştır. 2.nci etap projesine Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan yaklaşık olarak 11.5 milyon destek sağlanmıştır.

Böylece, 30 bin m2 kapalı alan ve toplamda 150 bin m2 alana sahip olacak Fuar ve Kongre Merkezi Şehrimize uzun yıllar hizmet edecektir.

Merkezimiz için; katkılarını esirgemeyen; Sayın Valimiz Şeyhmus GÜNAYDIN, ORAN Yönetim Kurulu, ORAN Genel Sekreteri Sayın Ahmet Emin Kilci Bey ve yönetimine ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca, Fuar ve Kongre Merkezi’nin çevre düzenlemesine önemli katkılar sağlayan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik ve yönetimine şükranlarımızı sunarız.

Şu an tarihi bir an yaşıyoruz. Kayseri OSB Yönetimi olarak; Fuar ve Kongre Merkezi’nin 18 bin m2’lik 1.nci etabının işletilmesi konusunda, bu konuda söz sahibi ve marka konumunda olan; TÜYAP’la anlaşma yapmış durumdayız.

TÜYAP yöneticilerine huzurunuzda teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyoruz.

Hayata geçirilen bu projeler hakkında çok şey söylemeye gerek olmadığı kanaatindeyim,

Zira, projeler kendini en güzel şekilde anlatıyor… Bu hayati projelerin hayata geçmesinde; başta sanayicilerimiz olmak üzere ilgili ve yetkili herkese şükranlarımızı sunarız. Hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını, böyle hayırlı hizmetlerin devamını da Mevla’mızdan diliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi