KAYSERİ Şeker’in sözleşmeli pancar ekimi yapılan Sivas'ın Gemerek ilçesine bağlı Karagöl köyünde ekim töreni düzenlendi.

Pancar ekim törenine; Gemerek Kaymakamı Cuma Kılıç, Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri Hurşit Dede ve Halis Lektemur, Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez, Bölge Müdürlüğü personeli, davetliler ve çiftçiler katıldı. Gemerek Kaymakamı Cuma Kılıç; Kayseri Şeker tarafından organize edilen pancar ekim törenlerinin çiftçi açısından birer uygulamalı eğitim havasında geçtiğine dikkat çekti. Kılıç, ''Çiftçimiz Kayseri Şeker’e karşı, Kayseri Şeker de çiftçilerimize karşı desteğini esirgemiyor. Pancar tarımına büyük yatırımlar yapan çiftçilerimiz var'' dedi.


Belediye Başkanı Mustafa Demir de, ''Ülkemiz tarım ve hayvancılıkla geçinen, sanayisi ve ekonomisi tarıma dayalı bir ülkedir. İlçemizde de göçü önlemede tarımın yüzde 100 etkisi bulunmaktadır. Kayseri Şeker tarafından pancar ekim programının Gemerek ilçemizde gerçekleşmesi ilçemiz adına gerçekten gurur verici bir olaydır. Çiftçilerimiz büyük çoğunluğunun, sivil toplum kuruluşlarının bu etkinliğe katılmasını çok önemsiyoruz. Bu etkinlikler Bizler açısından eğitici bir seminerdir. Çiftçilerimiz bilinçleniyor'' diye konuştu.


Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise Gemerek'in Karagöl köyünde bu senenin üçüncü pancar ekimini gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:


''Öncelikle Allah bereket ihsan eylesin. İnşallah ağız tadıyla yetiştirmeyi ve ağız tadıyla sökmeyi de nasip eylesin, tamamına erdirsin. Kayseri Şeker olarak biz pancar ekimini özellikle tören yapmak suretiyle gerçekleştirerek çiftçinin işinin öneminin hissedilmesi, bilinmesi açısından bunu anlamlı değerli buluyoruz. Hem de pancara dikkat çekmek açısından, şeker sektörüne dikkat çekmek açısından buna ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çiftçilerimiz bin bir zahmetle bin bir meşakkatle bu işi yapıyorlar. Buradan geçimini sağlıyor. Karagöl Köyü sürekli göç veren bir köy. İşte burada çok güzel bir arazi var ama insanlar burada geçimini sağlayabilecek olsalar burayı terk edip gitmezler. Vatandaşlarımız geçim konusunda bir sıkıntısı var ki burayı bırakmak ve tarımdan uzaklaşmak durumunda kalıyorlar. O nedenle bu iş gerçekten önemlidir. Tarımdan ve çiftçilikten insanların geçimi sağlayacak duruma gelmesi, verimin artması lazım.''
Editör: Haber Merkezi