Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Erciyes A.Ş. ve Kayseri'deki gönüllü motosiklet kulüpleri tarafından düzenlenen geleneksel Erciyes Moto Fest’in startı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi sporun ve etkinliklerin merkezi yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen Erciyes Mote Fest’e bu yıl 750 motosikletli kayıt yaptırdı. Erciyes Moto Fest’in Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan startı öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 40’dan fazla ilden katılan motosiklet tutkunlarına “Hoş geldiniz” dedi ve 30 Ağustos Zafer Haftası’nı böylesi bir etkinlikle taçlandırdıkları için teşekkür etti.

Konuşmasında Erciyes’in sadece kayak merkezi olmadığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Erciyes’in farklı etkinliklerin, sporun ve yayla turizminin de merkezi olması için çalışıyoruz. Futbol takımları için iki sahanın yapımına başladık. Bu sahaları önümüzdeki yıl 10’a ulaştıracağız ve yüzlerce takımın Kayseri’de kamp yapmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Kayseri’nin gastronomisi üzerinde duran 7,5 milyon yıllık fosillerin bulunduğu kazılardan bahseden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri her şeyiyle güzelliklerin merkezi olacak” dedi. Konuşmasında hoşgörü vurgusu da yaparak bu tür etkinliklerin buluşmaya ve dayanışmaya katkıda bulunması temennisini dile getiren Başkan Büyükkılıç, daha sonra Erciyes Moto Fest’in startını verdi.

Editör: Haber Merkezi