Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Kayseri Tarım, Hayvancılık, Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı, Kayseri OSB Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı. Açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Yibur, Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç çiftçilere salı günü aspir ve yem bitkileri tohumu dağılacağını belirterek, “Belediye olarak 16 ilçe belediye başkanı kardeşimiz ile beraber sizler için varız, sizlerin yanındayız. Salı günü de aspir ve yem bitkileri tohumu dağıtacağız. Topraklarımızı değerlendireceğiz, meralarımızı şenlendireceğiz. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı ve gayretimizi sürdüreceğiz. Tarım ve hayvancılık bizim olmazsa olmazımız. Kayseri mobilyanın başkenti ama diğer alanlarda da endüstri merkezi olarak, inovatif ürünler olarak, tarım ve hayvancılık ve turizm olarak şehrimizi hak ettiği yere getirmek için hepimizin el birliğiyle çalışıp çabalaması lazım” dedi.

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş de Başkan Büyükkılıç’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın üretim seferberliğine baştan sonuna kadar katılıyoruz. Ekmedik dikmedik bir karış yer bırakmayacağız. Tabi ki biz bu işleri yaparken de bize destek olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanıma yapmış olduğu koyunculuk projesinden dolayı, yapmış olduğu yem bitkileri projesinden dolayı, dağıtmış olduğu aspir tohumluğundan dolayı, nohut tohumluğundan dolayı çiftçilerimizin emrine vermiş olduğu traktörlerden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Yibur ise Tarım Fuarının şehre, bölgeye ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Yibur, “Bu merkezimizde daha fazla fuar düzenleyeceğiz ve bu fuarların etkisinin ilimiz ekonomisinde daha canlı hale gelmesi için önemli katkılarda bulunacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç’a, Atlas Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Fuarın kurdele kesimi ile açılışı yapılırken, Başkan Büyükkılıç ve protokol stantları gezerek, tarım ve hayvancılık alanındaki ekipmanlarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Fuar, 27 Mart'a kadar 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (1HA)

Editör: Haber Merkezi