Kayseri Tarım Hayvancılık ve Gıda fuarında, stand açıp ziyaretçilere sucuk, pastırma, kabak çekirdeği, ayçekirdeği, cırgalan biberi, aspir yağı ve aspir tohumu dağıtan Kayseri Ticaret Borsası, ayrıca rekor sayıda sucuk ekmek ikramında bulundu.

Fuarın girişine Kayseri Ticaret Borsası adına çadır kurularak ziyaretçilere 30 bin adet sucuk ekmek ve ayran dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış şunları söyledi. “ Kayserimizin özellikle sucuğunu pastırmasını tanıtmak için özveri ile çalışıyoruz. Kayseri’nin adına münhasır bu ürünleri fuara katılan yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak için 3 ton sucuk kullanarak yaklaşık 30 bin ziyaretçiye sucuk ekmek ve ayran dağıtımı yaptık.

Kayseri sucuğunu ve pastırmasını Dünya markası yapmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu alanda yapılması düşünülen projeleri destekleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz kendi imkanlarımız doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle fuarları takip ediyoruz ve katılım noktasında imkanlarımızı seferber ediyoruz. Fuarlar İlimizin tanıtımına katkılar sağlamaktadır. Aynı zamanda yöresel ürün ve değerlerin daha geniş pazarlara ulaşmasında köprü görevi görmektedir. Biz Tarım Ülkesiyiz diyoruz, ama tarımdan yeteri kadar yararlanma imkanına maalesef sahip değiliz. Eğer tarım Ülkesi isek, dışardan buğday ve et ithal etmemeliyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi