‘’Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’’ yapımıyla ilgili düzenlenen ihale sonuçlandı. Kayseri OSB Müdürlüğü ile yüklenici firma sözleşme imzaladı. Başta Kayseri olmak üzere çevre iller içinde büyük önem teşkil eden proje tamamlandığında Fuar ve Kongre Merkezi 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesi desteği ile yapılacak olan Fuar ve Kongre Merkezi yapım işi ile halen birinci etabı devam eden 18.000 m2 kapalı alana ilaveten 12.000 m2 ikinci etap fuar holü inşaatı ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Böylece proje tamamlandığında toplam fuar ve kongre merkezi kapalı alanı 30.000 m2 ye ulaşmış olacaktır.

Kayseri Fuar ve Kongre Merkezi Projesi; TR72 Bölgesi’nin “Ulusal ve ulusla­rarası düzeyde rekabet edebilir, beşeri ve sosyal sermayesi gelişmiş, potansiyellerini değere dönüştürmüş, kentsel ve sos­yal altyapısını geliştirerek yaşam kalitesini arttırmış, ulaşı­labilir Orta Anadolu” vizyonuna uygun olmak üzere belirlenen hedeflere ve önceliklere hizmet edecek bölgenin ihtiyacı olan fuar ve kongre merkezi eksiğine cevap verilmiş olacaktır.

Fuar yatırımının öncelikle bölgesel ve ileriki yıllarda uluslararası yapıya kavuşması bölge ihracatını destekleyecektir.

Pazarlama kanallarındaki yetersizlikler nedeniyle uluslararası pazarlara açılamayan küçük firmaların fuarlara katılması kolaylaşacak, işletmelerin rekabet gücü yükselecektir.

Mevcut ihracatçıların dünya pazarlarına ürünlerini tanıtmaları ve kendilerine yeni hedef pazarları bulmalarına destek olacaktır.

Yapımı devam eden ve ikinci etabı başlayacak olan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi için “Yurt İçinde Fuar Düzenleme Yetki Belgesi” alınmış olup, tesis hizmete girdikten sonra yılda 10 fuar organizasyonunu hedefleyen fuar programının gerçekleşmesi için gerekli bölgesel ekonomik ve sosyal yapı mevcuttur.

Editör: Haber Merkezi