Kayseri’deki Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü Web sitesinden alınan bilgiye göre 9-13 Nisan 2021 tarihleri arasında İldeki yoğun kar yağışının, en son 5 Nisan 1981 yılında resmi kayıtlara geçtiği ve kar kalınlığının o yıl merkez de 17 cm olarak ölçüldüğü öğrenildi. Son ölçümler ise geçen hafta sonu yağan kar sonrası 25 cm olarak 7. Bölge Müdürlüğü Binası önünden alındı. Ayrıca il genelinde bazı mahallelerde dahil 35 gözlem yeri bulunuyor.

Erciyes Kayak Merkezi’nde ise kar kalınlığı son yağışla geçen hafta 50 cm olarak gerçekleştiği bildirilmişti. Bu değerin de Erciyes Kayak Merkezi tarihinde Nisan ayında yağan karın en yüksek oran olduğu düşünülüyor. Tomarza İlçesi Kurtuluş Mahallesi’nde hava şartlarını tuttuğu günlük ile ünlenen 93 yaşındaki Sami Helvacıoğlu da buna benzer bilgileri doğrular nitelikte konuştu. Elinde kendi tuttuğu hava şartları kayıtlarından bilgiler aktaran Helvacıoğlu,’’ Aldığım notta 4 Nisan 1981 de Tomarza merkez de 15 cm yağmış ve sıcaklık da -5 olmuş ’’ dedi.

Yahyalı İlçesi’nde de Nisan ayında yağan aynı kar ve tipi 200’ün üzerinde koyunun telef olmasına sebep olmuş, vatandaşların verdiği bilgiye göre 35 yıl öncede aynı mevsimde o bölgede hayvan kaybı yaşandığı iddia edilmişti. Kocasinan İlçesi Elmalı Mahallesinde de aynı günlerde tipiye yakalanan koyunlara belediye tarafından cenaze taziye çadırı gönderilmişti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi