KAYSERİ’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Kentte Vali Kamçı’nın ilk ders zilini çalması ile birlikte 304 bin 37 öğrenci ders başı yaptı.


Yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte Melikgazi İlçesinde bulunan Türkan-Av. Mehmet Altun İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, KESOB Başkanı Ahmet Övüç, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.


Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci törende yaptığı konuşmada öğrenci ve velilere seslenerek, “Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tam. Sevgili Öğrenciler evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. Hedefiniz yıldızlar olsun, ulaşamazsanız da yön göstersin Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Çelik, " Bu sıralardaki planlı ve programlı ders çalışmanız ve prensipli iş yapma yeteneğiniz ömür boyu sürecektir. Şimdi düzenli olursanız bu düzen içerisinde başarı dolu bir eğitim hayatı geçirirsiniz" şeklinde konuştu. Törede konuşan Vali Süleyman Kamçı ise öncelikle yeni eğitim, öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel bütçeden eğitime ayrılan payın son yıllarda artış gösterdiğini kaydeden Vali Kamçı, “Eğitime verilen bu önem ekonomik ve sosyal kalkınma düzeyimizi de belirlemektedir. Bu bakımdan bizlere, eğitimcilerimize ve velilerimize çocuklarımızın başarılı bir birey ve vatanını seven bir vatandaş olarak yetiştirilmesi yönünde önemli sorumluluklar düşmektedir. Okulların amacı sadece bilgi yükleme olmamalıdır. Çocuklarımızın her yönüyle kendini geliştirecekleri, insani değerleri öğrenecekleri, düşünme, anlama ve üretme becerilerini geliştirerek yetiştirilebilecekleri bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verildi. Daha sonra ilk ders, Vali Kamçı'nın zili çalmasıyla başladı. Vali Kamçı ve beraberindekiler daha sonra öğrencileri sınıflarında ziyaret etti ve başarı dileklerini iletti. Böylede Kayseri’de bin 103 okulda, 20 bin 118 öğretmen ve 304 bin 37 öğrenci ders başı yaptı.



Editör: Haber Merkezi