11 Kasım 2019 tarihi saat 11.11’de ülkemizin genelinde gerçekleştirilen “11 Milyon Fidan Dikim Etkinliği” kapsamındailimizde de 487 bin 500 fidan toprakla buluşurken ilimiz fidan dikiminde Türkiye birincisi oldu.

Fidan dikim etkinliğine Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki ve İsmail Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği ilimizde 157 noktada gerçekleştirildi. Valimiz Şehmus Günaydın’da bu etkinlik kapsamında “Kocasinan Akçatepe Ağaçlandırma Tören Alanı” da fidan dikim etkinliğine katılarak vatandaşlarla beraber fidan dikti.

Vali Günaydın burada yaptığı açıklamada, 11 Kasım tarihinde Türkiye’de en çok fidanın dikileceği il olacakları sözünü verdiklerini hatırlatarak, bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu ve gurunu yaşadıklarını belirtti.

Kayserinin 487 bin 500 fidanla Türkiye’de en çok fidan dikilen il olduğunu ifade eden Vali Günaydın, “157 noktada belediyelerimizin, kamu kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın katkıları ile bu hedefimizi gerçekleştirdik. Emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ağaç dikimi sadece bugünle sınırlı kalmamalı. Biz yıl boyunca iklim müsaade ettiği müddetçe ihtiyaç olan her yerde ağaç dikimine devam edeceğiz. Biz Kayseri olarak orman varlığı noktasında biraz gerilerdeyiz. Bu açığımızı kapabilmemiz için çok daha fazla çalışmamız lazım. Bunun için kurumlarımız Orman teşkilatımıza gereken desteği veriyorlar. Biz inşallah ortalamamızı Türkiye ortalamasına yaklaştırmak için her sene çok daha fazla fidan dikeceğiz. Yakın bir zamanda da bu mesafeyi kapatıp Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağız inşallah.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından vatandaşlarımızla birlikte fidan diken Vali Günaydın, geçtiğimiz cumartesi günü bir dizi programlara katılmak için ilimize gelen Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı AskarMamin adına da fidan dikti.

Ayrıca Yahyalı ilçesi Kirazlı Mahallesi Oluk Yaylasında düzenlenen fidan dikme etkinliğinde bin fidanı toprakla buluşturan mahalleliler, bu fidanlardan birini de ValimizŞehmus Günaydın adına dikti.

Editör: Haber Merkezi