Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında Vodafone'nin, son 3 yılda Kayseri’ye gerçekleştirdiği yatırımları 15 milyon TL’ye ulaştı. Kayseri’nin sanayide dijitalleşmesine katkıda bulunan Vodafone’un ''Yarına Hazırım'' platformu kapsamında şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkardığı araştırmaya göre, Kayserili şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 46 olarak belirlendi.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ EN BÜYÜK ULUSLARARASI YATIRIMI

Vodafone, Kayseri’de gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy, Kayseri’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vodafone Türkiye’nin Kayseri’deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, şunları söyledi: “Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana satın alma dâhil toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aştı. Kasım 2013’te ‘Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermek’ misyonumuzla Dijital Dönüşüm Hareketi’ni ilan ettik. Vodafone Türkiye olarak, Anadolu’nun sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Kayseri’ye büyük önem veriyoruz."

KAYSERİ'DE 605 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR

Kayserililere en ileri mobil teknolojileri sunduklarını belirten Kızıldağ, Kayseri ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsediklerinin altını çizdi.

Başkan yardımcısı Kızıldağ, sözlerine şu şekilde devam etti, "Kayseri halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Kayseri’nin 1 milyon 295 bin 355 milyonluk nüfusunun yüzde 78.3’ü mobil telefon abonesi. Biz de gerek Kayseri, gerekse İç Anadolu Bölgesi’nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Kayseri’ye yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Kayseri’deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 7 yatırımcımızın bulunduğu Kayseri’de 33 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Kayseri’de toplam 605 kişiye istihdam sağlıyoruz. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Kayseri’de faaliyet gösteren bayi çalışanlarımız için perakende ve kurumsal bayi çalışanlarımız için ise kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik.”
 
Editör: Haber Merkezi