Kayseri'de 10 dakika arayla iki deprem meydana geldi. Kayseri Valiliği, Kocasinan ilçesinde sabaha karşı Richter Ölçeği'ne göre; 3,9 ile 3,8 büyüklüğünde meydana gelen iki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, saat 04.14'te merkez üssü Kocasinan İlçesi'ne bağlı Saraycık Mahallesi'nde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden 9 dakika sonra 04.23’te merkez üssü yine Saraycık Mahallesi olan 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Kayseri Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı 2 arama – kurtarma ekibinin bölgeye hareket ettiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Arama kurtarma ekipleri Saraycık, Güneşli, Gömeç, Doruklu, Kale, Kızık, Buğdaylı, Argıncık, Erkilet, Oymaağaç, İldem, TOKİ, Beyazşehir mahalleleri ile Talas ilçesinde inceleme ve araştırma yapmışlardır. Kontroller sonucu herhangi bir olumsuz olay tespit edilmemiş, can ve mal kaybı yaşanmamıştır.''

Öte yandan , TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi Bülent Üzeltürk, yaptığı açıklamada Kayseri'nin deprem riski olan kentlerden biri olduğunu belirterek, ''MTA tarafından 2012 yılında yayımlanmış olan 'Türkiye Diri Fay Haritası'na göre; Kayseri’yi etkisi altına alacak olan 'Ecemiş Fayı'nın dışında Sarız Fayı' da aktif bir fay olarak güncellenmiştir. Unutmayalım ki depremden korunmanın ilk adımı, güvenli binalar yapmaktır. Özellikle Kayserimiz gibi zemin hususunda sıkıntılı olan yerleşim yerlerinde, zemin bina ilişkisinin iyi kurulması gerekmektedir'' diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi