Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz, bu yılın ilk yarısına ait toplam doğal gaz arzı, hane başı tüketim ve yatırımlara ilişkin verileri açıkladı.

Buna göre doğal gaz tüketimi Kayseri’de geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 18,89 oranında arttı. Kayseri’de yılın ilk yarısında 455 milyon 716 bin metreküp standart doğal gaz tüketildi. Kayserigaz, 2022 yılının ilk yarısında da kesintisiz ve güvenli hizmet vermeyi sürdürerek, yeni bölgelere doğal gaz arzı sağlama çalışmalarını da planlanan sürelerde tamamladı.

İKİ İLÇE DAHA DOĞAL GAZLA ISINACAK

Kayseri’de konut abonelerinin doğal gaz tüketimi ilk yarıyılda geçen yıla göre yüzde 13 artarak 327 milyon 290 bin metreküp oldu. Konut harici tüketim de geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 37 arttı. Kayserigaz, şu anda 10 ilçesinde hizmet verdiği ilde Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerini de doğal gazla buluşturmaya hazırlanıyor. Yılın ilk yarısında doğal gazın en çok tüketildiği ay şubat olurken, en çok tüketim 253 milyon 478 bin standart metreküp ile merkez ilçe Melikgazi oldu.

Editör: Haber Merkezi