Kayseri’nin Bünyan İlçesi'nde evinin bahçesinde oynarken köpeğin saldrırısı sonucu vucudunun çeşitli yerleri parçalanan 8 yaşındaki Derviş Boztaş, yaşamını yitirdi. Ailenin beslediği ve çocuğa saldırdığı tahmin edilen kurt kırması olarak adlandırılan köpek uyutularak incelenmek üzere götürüldü. Ancak bu köpeğin değil, sokak köpeklerinin saldırısına uğradığı belirlendi.

Olay, Bünyan İlçesi Yenimahalle Gergeme mevkiinde meydana geldi. İlkokul 2’inci sınıf öğrencisi Derviş Boztaş, okuldan çıktıktan sonra geldiği evinin bahçesinde bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesinin evde olmadığı sırada yaşanan olayda vucudunun çeşitli yerleri parçalanarak yaşamını yitiren Derviş Boztaş'in cesedini, komşuları buldu. Haber verilmesi üzerine gelen ve gözyaşlarına boğulan aile, durumu polise bildirdi.

OLAY ANI

Fatih İlkokulu ikinci sınıfta okuyan Derviş Boztaş, annesinden boşanan ve belediyede işçi olan babası ile yatalak olan babaannesinin yanında kalıyordu. Dün okuldan çıktıktan sonra büfeden aldığı dürümü yiyerek 400 metre uzaklıktaki Fatih Mahallesi Gergeme Mevkii'ndeki bahçeler arasındaki evine geldi. Babasının bir süre önce arkadaşlarından alıp evin yakınına kulübede baktığı kurt köpeğini görmek isteyen minik Derviş'e, orada bulunan 3-4 kadar sokak köpeği saldırdı. Ağır yaralanan Derviş Boztaş, kanlar içinde yere yığıldı.

Babaanne Zeliha Boztaş, torunu gecikince oğlu işte olduğu için, diğer oğlu Vasfi Boztaş'ı aradı ve durumu bildirdi. Amca Vasfi Boztaş'a gittiği okulda yeğenini bulamadı. Bu sırada da Zeliha Boztaş'ı ziyarete gelen komşuları, bahçede minik Derviş'in belden aşağısı parçalanan ve hareketsiz buldu. Hemen çağrılan ambulansla Bünyan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Derviş, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.

Derviş Boztaş'ın cesedi savcının isteğiyle kesin ölüm nedeninin saptanması ve otopsi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Yapılan ilk incelemede evdeki kurt köpeğinin minik Derviş'e saldırdığına ya da kuduz olduğuna ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı. Buna karşın kurt köpeği Bünyan Belediyesi'nin deposunda kafes içinde müşahede altına alınırken, Derviş Boztaş'a saldırdığı belirtilen sokak köpeklerinin aranmasına başlandı.


OKULUNDA YAS
VAR

Minik Derviş'in köpek saldırısında ölümü, ikinci sınıfta okuduğu Bünyan Fatih İlkokulu'nda arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu.

Annesi okul çıkışı Derviş'in eve gelmediğini söyleyince onu okulda aradığını belirten amca Vasfi Boztaş, "Kardeşimin evi ilçe dışında olduğu için bahçede kurt kırması bir köpek besleniyordu. Bu köpek evdekilere hiç saldırmadı. Sokak köpekleri evin köpeğine ve Derviş’e saldırmış. Komşular Derviş'i bahçede parçalanmış bulmuş" dedi.




Editör: Haber Merkezi