KAYSERİ İl Mahalli Çevre Kurulu aldığı kararla, şehir merkezinde kömür ve sıvı yakıt kullanımını yasakladı. Şehirdeki tüm apartman yönetimlerine, 30 Ekim 2015 tarihine kadar yakıt sistemlerini doğalgaza dönüştürmeleri uyarısı yapıldı.
Kentte kış aylarında görülen hava kirliliğinin görülmemesi için İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından ısınmada kirliliğe neden olan yakıtların kullanılmamasına yönelik karar alındı. Önceki yıl alınan kararla şehir merkezindeki bazı mahallelerde katı ve sıvı yakıtların kullanımına yasak getirilmişti. 20 Mayıs 2014 tarihinde alınan ikinci bir kararla da kirliliğe neden olan yakıtların kullanımı şehir merkezinin tümünde yasaklandı.
İl Mahalli Çevre Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Konutlar, işyerleri, sanayi tesisleri, kamu binaları, lojmanlar, hastaneler ve okullar gibi tüm binalarda katı ve sıvı yakıt kullanımı sonlandırılmıştır. Bu binalarda alternatif yakıt sistemlerine dönüşüm işlemlerinin en geç 30 Ekim 2015 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir" denildi.


Editör: Haber Merkezi