Kayseri’de 19 Ekim Muhtarlar günü vesilesiyle çelenk sunma töreni yapıldı. Törene istiklal marşı ve saygı duruşuyla başlandı. Törene Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İYİ parti İl Başkanı Sebahat Ataman, CHP il Başkanı Ümit Özer ,İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı Güler Funda Dağ ve muhtarlar katıldı. Kayseri’nin en yaşlı mahalle muhtarı olarak bilinen Tahsin Dörtler törende yaptığı konuşmada “ 29 Ekim 2015 tarihinde Yayımlanan genelge ile bugünün her yıl muhtarlar günü olarak ilan edilmesine emeği geçen başta Sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere gazi Meclisimize ve içişleri Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlık müessesi 190 yıllık tarihe sahip ülkemizin en köklü kurumlarındandır” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin en yaşlı mahalle muhtarı olarak bilinen Tahsin Dörtler “Bu duygu ve düşüncelerle daima yanımızda olan sorunlarımızı birebir yerinde inceleyip çözümü konusunda her zaman destekçimiz olan ilimiz Valisi Sayın Şehmuz günaydına ilimiz 714 mahalle muhtar adına teşekkür ediyor yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi ve Demokrasi piramidinin seçilmişler bakımından ilk basamağını teşkil eden muhtarlarla pekiştirilmesi yönündeki uygulamalardan ötürü cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilimiz muhtarları adına şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca bugün aramızda bulunmayan bu müessese hizmet etmiş Edebiyatı irtihal eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyor ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor başarıların devamını diliyorum” diye konuştu. Tören, Kayseri Büyükşehir belediyesinin bando takımı mini konserinin ardından son buldu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi