Zehirli ayakkabı paniği nedeniyle vatandaşların ayakkabı alırken tedirginlik yaşamaya başladığını belirten Kayseri’nin tarihi Kapalı Çarşı’nın Dernek Başkanı Mehmet Tepe, “Yaklaşık 600 esnafın yer aldığı 800 yıllık çarşıda zehir yok. Vatandaşlarımız rahat olsun” dedi.

Kayseri Kapalı Çarşı Yaşatma, Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Mehmet Tepe, son günlerde piyasada zehirli ayakkabı paniğinin yaşandığını belirterek, vatandaşlara bize güvenin çağrısı yaptı. Çarşı içerisinde asla zehirli ayakkabı satışına izin vermeyeceklerini ifade eden Tepe, şöyle konuştu: “Kanserojen madde tespit edildiği belirtilen zehirli ayakkabı haberleri ile birlikte bazı vatandaşlar tedirgin olduklarını bize iletiyorlar. Ama onlar içini ferah tutsunlar. Çünkü Kayseri Kapalı Çarşı’da bu yöndeki ayakkabıların satışına izin vermeyiz. Bu çarşıda zehirli ayakkabı yok. Vatandaşın sağlığını etkileyecek herhangi bir olumsuzluğa da izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

Kendisinin de çarşı içerisinde yıllardır ayakkabı işiyle uğraştığını belirten BaşkanTepe, “Zehirli ayakkabı tartışmaları kamuoyunu etkiledi. Vatandaşlarımız da haliyle bir tedirginlik oluştu. Ama ben buradan tarihi çarşının dernek başkanı olarak bu konuda güvence veriyorum. Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi rahatlıklar çarşımızdan ucuz ve kaliteli alışverişlerini yapabilirler. Bu çarşıda zehir yok” diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi