12 köy derneğinin bir araya gelmesiyle kurulan Kayseri Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Özcan ve dernek başkanları, basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluştu. Kayseri’de 400 bin civarından Yozgatlı’nın yaşadığını anımsatan Özcan, bu hemşerilerinin dayanışmasını sağlamak amacıyla böyle bir yola girdiklerini anlattı.

Dernekçiliğin gönül işi olduğunu vurgulayan Özcan, doğdukları ve doydukları toprakları ayırt etmeden yardım faaliyetlerinde bulunacaklarını anlattı. Özcan, “Hiçbir şahsi ve siyasi hesabımız yok. Etnik ayrım yapmadan kültürlerin yaşaması için çalışacağız. Kendi kültürümüzü yaşatmak ve ihtiyaç sahibi aile ve öğrencilere destek olmak birinci önceliğimiz” dedi.

Benzer bir federasyonun zaten olduğunun hatırlatılması üzerine Federasyon Başkanvekili Av. Mehmet Orak şu açıklamayı yaptı; “İçişleri Bakanlığı tarafından söz konusu federasyonun genel kurulu incelendi ve hukuka aykırılıklar olduğu tespit edildi. Dava açıldı. Bu nedenle yeni bir federasyon kurulmasına karar verdik.” (1HA)

Editör: Haber Merkezi