Kayseri'den kesim için Kırgızistan’a giden 38 at Artvin'in Hopa İlçesinde yakalandı. Kayseri’den bu atları kimin gönderdiği merak konusu olurken polis ekipleri olaya el attı. Dorsede 2 gündür kaderine terk edilen atlardan 5'i ölürken, bazı atlar da hastalandı. İlçe sakinlerinin su verip beslemeye çalıştığı atlar, İlçe Tarım Müdürlüğü'nce bakım ve tedaviye alındı.

Polis ekipleri, sürücü ve nakliyeci firma hakkında soruşturma başlatırken, bölgeye gelen sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunduğu atları sahiplenmek istediklerini söyledi. Ünlü sanatçı Haluk Levent, "Hopa'dayız. Kayseri'den Kırgızistan'a kesilmek üzere gönderilen atlara ulaştık. Maalesef 5 at feci bir şekilde ölmüş. Yaralı halde atlar da var." ifadelerini kullandı.

Olay sonrası Kayseri'den Kırgızistan'a at ticareti yapan kişinin kim olduğu merak konusu oldu. Yine Kırgızistan'a götürülmek istenen atların Yılki atları olup olmadığı da merak ediliyor. Bu konuda yetkili birimlerden açıklama bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi