KAYSERİ'nin Bünyan Belediyesi, 16 yıl önce Şırnak'ta şehit düşen Piyade Er Ayhan Işık'ın adını, çok amaçlı yapılan 5 dönümlük parka verdi. Şehit babası Yıldırım Işık, "Benim oğlum devlete zarar vermemek adına bir asprin bile yutmadan gitti. Bu devletin milletin imkanlarını kullanıp askere, polise kurşun sıkanlara, bayrağımıza, vatanımıza göz dikenlere lanet olsun" dedi

Bünyan İlçesi Fatih Mahallesi'ndeki Şehit Ayhan Işık Parkı'nın açılış törenine şehidin babası 60 yaşındaki Yıldırım Işık ve annesi 58 yaşındaki Ayten, babaannesi Ayşe ve halası Turna Işık'ın yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da katıldı.

Oğlunun tezkeresine 1 ay kala şehit düştüğünü söyleyen baba, inşaat ustası Yıldırım Işık duygularını şöyle dile getirdi:

"İki oğlum vardı biri şehit oldu. Olay 1999'un Temmuz ayında olmuştu. Tezkeresine bir ay kala şehit oldu. Bünyan Belediyesi'nden Allah razı olsun. Oğlumun doğup büyüdüğü, koşturduğu arsaya park yapıp, onun adını verip, anısını yaşattı. Parka adının konulmasından ve bu hizmetin buraya yapılmasından çok mutlu olduk. Çünkü oğlumun ömrü burada geçti. Evin hemen yanındaki sanat okulunda okudu. Çevredeki evlerin inşaatında beraber çok çalıştık. Son günlerdeki bu terör saldırılarını kınıyorum. Çocuklarımız oraya şehit olmaya gitmiyor. Çocuklarımıza kurşun sıkanları kınıyorum. Benim oğlum bu devletin bedava bir tane aspirinini bile yutmadan gitti, Şırnak'ta gönülllü askerlik yaptı. Okuldan tecilini bozdurdu ve bir hafta içinde o terörün sıkı zamanında askere gitti ve vatana şehit oldu. Devletin imkanlarını kullanıp, ezanına, bayrağına göz dikenlere yazıklar olsun."

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da "Şehidimizin adını, oturduğu evin hemen yanı başındaki parka verip bir kez daha ölümsüzleştirdik" dedi.

Editör: Haber Merkezi