Kayseri’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski ve riskli binaların yıkımı devam ediyor.

Ancak özellikle çarşı merkezindeki binaların yıkım çalışmaları çevredeki iş yerlerinde de korkuya neden oluyor. Son olarak İstasyon Caddesi’nde iş makinelerinin çalışmaları ile birlikte yakın binalarda zaman zaman sarsıntıların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, bu durumun kendilerini de korkuttuğunu belirtti.

" VALİLİK EMRİ DİYORLAR"

Çevrede bürosu bulunan Avukat Uğur Altun, işyerlerinde sürekli sarsıntıların meydana geldiğini belirterek, “Tedirgin oluyoruz. Gerekli iş güvenliği önlemlerinin alındığını düşünmüyoruz. Bu iş ya akşamları ya da hafta sonu yapılabilirdi. Günlük iş trafiğinin yoğun olduğu saatlerde bu işin yapılması doğru değil. Konuyla ilgili Kocasinan Belediyesi’ne başvurduk ve bize Valilik emri dediler. Tamam emirde bunun uygun şartlarda yapılması lazım. Bu konuda çevredeki tüm işyeri sahipleri tepkili, çünkü sürekli sarsıntılar oluyor. Yetkililer bu konuda çalışma saatlerine insan sağlığı için el atmalıdır” dedi.


 
Editör: Haber Merkezi