Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü 63 kiloda boks sporcusu Mehmet Bozot, Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 1. Grup’ta Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Spor Kulübü sporcularını tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şampiyonluklarla dolu bir yıl geçirdiklerini ve Kocasinan’ın adını daha nice şampiyonluklarla dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Mehmet Bozot, Konya’da düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda Kayseri’yi gururlandırdı. 63 kiloda boks sporcusu Mehmet Bozot, 1.Grup’ta Türkiye ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı. Elde ettiği başarıyla Mehmet Bozot, 22-27 Aralık tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek olan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandı. Büyük Erkekler 2.Grupta ise Kayseri’yi temsil eden 69 kiloda Cengiz Uyumaz birinci, 91 kiloda Deniz Demir ikinci ve 81 kiloda Hasan Nurhak Yiğit ise üçüncü oldu. Ayrıca 7-12 Ekim tarihleri arasında Erzincan’da düzenlenecek olan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na Kocasinan sporcusu Orhan Gürlek temsil edecek.

Spor Kulübünün sporcularının başarısını değerlendiren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Şampiyonluklarla dolu bir yıl geçirdik. Sporcumuz Mehmet Bozot ve Boks Antrenörümüz Fatih Tömehocamızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah Kocasinan’ımızın adını daha nice şampiyonluklarla dünyaya duyuracağız. Kocasinan Belediyesi olarak, her yaşta ve her branşta sporu yaygınlaştırmak için her türlü imkanımızı seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bizlere bu gururu yaşattıkları için Kayseri adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Boks Antrenörü ve Türkiye Boks Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Fatih Töme ise “Bizlere daha konforlu imkanlar sağlayarak daha sağlıklı bir ortamda spor yapmamıza vesile olan ve her zaman sporcuların yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz. İnşallah sporcularımız daha nice başarılar elde ederek, bizleri gururlandıracağına inancım sonsuz. Amacımız; Milli takım kadrosunda yer alacak sporcular yetiştirmektir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi