Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak için Kocasinan Bulvarı'ndaki köprülü kavşaklardan ilki törenle hizmete girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi trafiği rahatlatmak için Kocasinan Bulvarı'ndaki köprülü kavşaklardan ilki törenle hizmete girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulaşımı rahatlatacak projelerin peş peşe yapılacağını belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan söz aldıkları metro projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Karayolları Köprülü Kavşağı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Kemal Tekden, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, milletvekili adayları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, 440 metre uzunluğundaki köprü inşaatının ard germe sistemi ile yapıldığını söyledi. Tekinsoy, ard germe sisteminin en ince kesitle, en zarif köprüyü, en son teknoloji ile inşa etmek olduğunu söyledi. Tekinsoy köprülü kavşağın 14 milyon liraya mal olduğunu kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasına köprülü kavşağın kente hayırlı olmasını diledi. Göreve geldiğinde şehrin asıl sahipleri olarak dile getirdiği halkla anketler yapıldığını ifade eden Başkan Çelik, şöyle dedi:
"Bu anketlerdeki ana amacımız bizden talep edilen halkımızın birinci önceliğini öğrenmekti. Birinci öncelik ulaşım, trafik ve toplu taşıma çıktı. İşin ilginç yanı anketlerde halkımızın en beğendiği hizmet de ulaşım, trafik ve toplu taşıma oldu. Halkımız ulaşımda geldiğimiz noktayı çok iyi olarak değerlendiriyor; ama bu konuda çalışmaların devam etmesini istiyordu. Böylece çalışacağımız ana konu ulaşım oldu. Öncelikle yeniden master plan yapmamız gerekiyordu. 2008'de master plan yapılmıştı; ancak Bütünşehir Yasası ile hizmet alanımız 6 misli genişledi. Trafiğe çıkan araç sayısı son on yılda 2 misline çıktı. Şu anda 328 bin araç aktif olarak trafikte. Nüfus artış hızı, yeni açılan iskan alanları, yeni kurulan endüstri bölgeleri, Erciyes master planı, üniversitelerimiz, yeni bölge hastanesi gibi insan yoğunluklu alanların ve bunlar arasındaki hareketliliğin planlanması için yeni bir master plan gerekiyordu. Çalışmaları başlattık. Uzun soluklu bir iş ama önümüzdeki 30-40 yılı planlamamız için elimizde bir gösterge olacak. Master plan devam ederken kavşakları da bitirmek için çalıştık. Bu kavşaklarda İstanbul Boğazına yapılan 3. köprü ve İzmit Körfez geçişinde kullanılan sistemi kullandık. İnşallah kısa süre içinde diğer kavşakları da bitireceğiz. Bundan sonra da ulaşımla ilgili yeni projelerimiz var. Şehrin ana çekirdeğine girişi azaltacak ring yolları oluşturmamız gerekiyor. Önümüzdeki yıl güneydeki işleri yapacağız. Kartal Kavşağı'na da üç katlı bir köprülü kavşak inşa edilecek. Bu kavşağın devamında Gültepe'den Tavlusun'a uzanan Sivas Caddesi'nden daha güçlü bir aksı açacağız. Bu aksın istimlak çalışmaları tamamlanıyor Önümüzdeki bahar aylarıyla inşaata başlarız. Bunların yanı sıra Orta Yol, Mimsin'de açacağımız yeni yol, TOKİ bölgesindeki yollar ve Derevenk Viyadüğü'nün bağlantı yolları devam eden çalışmalarımız olacak."
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kayseri mitinginde dile getirdiği metro projesinden de söz eden Başkan Mustafa Çelik, önlerindeki günlerde en fazla mesai verecekleri projenin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kayseri mitinginde verdiği müjde olacağını söyledi. Çelik, şöyle dedi:
"Belediyemiz sadece kendi öz kaynaklarıyla raylı sistemi başarıyla bitirdi. Trafiği rahatlatmak için raylı sistemin ana omurgasının en azından bir bölümünün yer altına metro olarak alınması gerekiyor. Sayın Başbakanımız ziyaretimize geldiğinde hazırladığımız projeyi sunduk. Takdir etti ve kabul etti. 'Bu projeyi Ulaştırma Bakanlığı marifetiyle yapalım' dedi. Yapıldığında eminim ki hepinizden dua alacağımız bir proje çıkacak."
Törene katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız da Türkiye'nin büyüyüp geliştiğini ama Kayseri'nin her alanda Türkiye'den daha hızlı büyüdüğünü dile getirdi. AK Parti iktidarı döneminde her yıl 1 milyon civarında aracın trafikteki araçlara eklendiğini, adeta her yıl nüfusa eklenen 1 milyon bebeğin arabalarıyla geldiğini ifade eden Yıldız, gelişmenin ve araç sayısındaki artışın neden olacağı ulaşım probleminin önlemleri her yerde olduğu gibi Kayseri'de de başkanlarımız vasıtasıyla alınıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de belediyeciliğin hem zor hem de güzel olduğunu belirterek, "Zor çünkü belediyecilikte insanların beklentisi bitmez. Bu zorluklar içinde çalışılır ve böyle tesisler yapılınca da büyük mutluluk verir. Arkadaşlarımız büyük bir şevkle çalışıyorlar. Allah onlara kolaylık versin. Başkanımız Mustafa Çelik'ten yeni yeni hizmetler bekliyoruz. O iyi işler yaptıkça biz de, çocuklarımız da rahat edecek ve hepimizin duasını alacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan AK Parti Milletvekili Adayı Kadir Can Gökalp ve katılımcılar tarafından Karayolları Köprülü Kavşağı hizmete açıldı. Işık ve meşale gösterilerinin yapıldığı törende köprüden ilk olarak klasik arabalar geçti.
 
Editör: Haber Merkezi