Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu makamında ziyaret ederek Kayseri’nin gelenekse lezzeti pastırması ve sucuğu konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Borsa olarak Kayseri’nin pastırma ve sucuğunu ön plana çıkartacaklarını söyleyen Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, “Bu çalışmalarımız için tanıtımlara ve festivallere değer veriyoruz. Bunun için İstanbul ve Ankara’da festivaller düzenleyeceğiz. Türkiye´nin dört bir yanında restoranlardan, evimizdeki sofralara kadar Kayseri´nin pastırma ve sucuğu baş köşededir. Kayseri sucuğunun ve pastırmasının lezzeti farklıdır. Ve bizde bu lezzeti en iyi şekilde tanıtmanın çabasını güdüyoruz. Biz, her anlamda Kayseri ekonomisine katkı sağlamak için elbirliğiyle elimizi taşın altına koymalıyız. Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza destekleri için teşekkür ederiz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Palancıoğlu, “Kayseri pasatırması, sucuğu, mantısı ve çemeniyle önemli ve marka bir şehir. Kayseri’nin pastırmasını ve sucuğunu ön plana çıkarmak için Melikgazi Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Kurum ve kuruluşlar arasındaki uyum ve çalışma kültürü oldukça önemli. Bizlerde bu uyum içerisinde şehrimize ve vatandaşlarımıza el birliği ile hizmet edeceğiz. Pastırma ve sucuk bizler için önemli ve ekonomimiz açısından da oldukça büyük bir paya sahip. Kayser için önem arz eden bu iki ürünü ön plana çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İnşallah Recep Bey’le bu konu hakkında güzel çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin kurumları güçlendirdiğini söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, Başkan Recep Bağlamış’a ziyaretleri için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi