Kayserispor eski Başkanı Recep Mamur ve Genel Menajer Süleyman Hurma'nın aralarında olduğu 29 yönetici hakkında “Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Kayserispor eski Başkanı Recep Mamur, Genel Menajer Süleyman Hurma ile Mustafa Atsız katılmazken, eski yöneticilerden Ergün Bilen, Ali Çetin ile halen yönetimde yer alan İskender Belük ile davacı Mehmet İncealan hazır bulundu. Duruşmada Ergün Bilen, Ali Çetin ve İskender Belük, mali işlerle hiç alakalarının olmadığını iddia ederek haklarında ortaya atılan suçlamaları kabul etmedi. Üç yöneticinin ifadesine başvuran mahkeme davayı 17 Şubat 2014 gününe erteledi.
Duruşmaya katılmayan Kayserispor eski Başkanı Recep Mamur ve Genel Menajer Süleyman Hurma’nın yaklaşık iki ay önce duruşma günü şehir dışında olacaklarını mazeret göstererek mahkeme heyetine 17.10.2014 günü ifade verdikleri, Mustafa Atsız’ın da talimatla ifadesine başvurulduğu öğrenildi.
VALİLİK İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ, KAYSERİSPOR YÖNETİCİLERİNİN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ
Bu arada Kayseri Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü adına duruşmaya katılan hazine avukatıda müdahil olma talebinde bulunarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.
Kayseri 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına Davacı Mehmet İncialan ile Kayserispor eski yöneticilerinden Ergün Bilen, Ali Çetin ile halen yönetimde bulunan İskender Belük hazır bulundu.
Bir önceki duruşmada polis zoruyla getirilmesi kararlaştırılan Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile Genel Menajer Süleyman Hurma’nın ise duruşma günü şehir dışında olacaklarını gerekçe göstererek 17.10.2014 tarihinde mahkeme heyetine ifade verdikleri ortaya çıktı. Mustafa Atsız’ın da talimatla ifadesinin alındığı öğrenildi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER"
Duruşmada Kayserispor eski yöneticilerinden Ergün Bilen, Ali Çetin ile halen yönetimde bulunan İskender Belük, mali işlerle hiç alakalarının olmadığını iddia ederek haklarında ortaya atılan suçlamaları kabul etmedi.
BELÜK: "MALİ İŞLERLE VE HESAPLARLA İLGİLİ HİÇBİR İŞİMİZ OLMAZ"
Mahkemede önce kimlik tespiti yapılan İskender Belük, ifadesinde “Bizim mali işlerle ve hesaplarla ilgili hiçbir işimiz olmaz. Ben hakkımda ortaya atılan iddiaları kabul etmiyorum derken, Ergün Bilen ise “Bende suçlamaları kabul etmiyorum. Zaten o tarihten önce yöneticilerle anlaşamadım ve 2007-2008 yılları arasında istifa ettim. Benim bu davayla ilgili hiçbir sorumluluğum yoktur. O nedenle beratımı istiyorum" dedi.
"SORUMLULUK TAŞIMADIĞIM BİR DAVAYI DA KABUL ETMİYORUM"
Sanıklardan Ali Çetin’de, “Bende Kayserispor’da yöneticilik yaptım. Ama mali işlerle hiçbir ilgim olmadı. Zaten benim ilgi alanımda değildi. Ben sorumluluk taşımadığım bir davayı da kabul etmiyorum. Bende beratımı istiyorum diye konuştu.
"RECEP MAMUR, SÜLEYMAN HURMA İLE MUSTAFA ATSIZ’IN DURUŞMAYA KATILMASINI İSTİYORUM"
Davacı Mehmet İncialan’da duruşmada söz alarak, "Benim burada bulunan üç yöneticiye soracak sorum yok. Ben Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Genel Menajer Süleyman Hurma ile Mustafa Atsız’ın duruşmaya katılmasını istiyorum. Çünkü benim onlara soracak sorularım var. Mali işlerle ilgilenen bu üç isimdi. Diğer mahkemeye bu üç ismin getirilmesini talep ediyorum" dedi.
"DURUŞMAYA KEYFİ KATILMADILAR"
Davacı Mehmet İncealan’ın Avukatı Halil İbrahim Yolcu’da, Recep Mamur ve Genel Menajer Süleyman Hurma’nın mahkemeye geçerli bir mazeret göstermemeksizin keyfi bir şekilde katılmadığını, bununda usullere aykırı olduğunu söyleyerek, "Bu iki isme bizimde soracağımız sorular var. Diğer duruşmaya bu iki ismin getirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"SANIKLARIN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ"
Kayserispor'da 2007-2010 yıllarında 5253 sayılı Dernekler Yasası'nın hükümlerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle açılanda davada Kayseri Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü adına duruşmaya katılan hazine avukatı da müdahil olma talebinde bulunarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Duruşma 17 Şubat 2015 tarihine ertelendi.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi