Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 16’sı ilçelerde olmak üzere Kayseri şehrine 20 millet bahçesi yapımı için gerekli planlamanın yapıldığını söyledi.

Doğa ve Çevre Dostu Kayseri Belediyeleri olarak gerçekleştirilen yeşil alan ve parklar ile şehri yeşil kuşak ile çevrelediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şu açıklamalarda bulundu:

“Büyükşehirlerin en büyük ihtiyacı bireylerin çıkıp gezebileceği, spor yapabileceği ve ailesi ile oturup dinlenebileceği alanların bulunmasıdır. Kayseri bu açıdan çok şanslı çünkü 1994 yılından itibaren yapılan çalışmalar ile Kayseri artık parklarla donatılmış bir şehirdir. Ancak yeni bir proje ile Kayserimize 20 ayrı millet bahçesi kazandıracağız. 16 Millet Bahçesini ilçelerimize yapacağız. Dört millet Bahçesini ise Kayseri merkezinde gerçekleştireceğiz. En büyük Millet Bahçemiz Hava İkmal Merkezi alanında yapılacaktır. Her yaş gurubuna ve her kesime hitap edecek Hava İkmal Millet Bahçemiz ile Türkiye’de örnek olacağız”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesinin toplam alanının 1 milyon 360 bin m2 olduğunu ve bu Milet bahçesinin Kayseri’ye yeni bir kimlik ve vizyon kazandıracağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi