Türkiye Makine ve Teçhizat İmalatı Meclisi Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve Meclis Başkanı Kutlu Karavelioğlu başkanlığında TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi. ​

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, piyasadaki durgunluğa rağmen makine sektöründe ihracat artışı olduğunu, Bakanlık tarafından sunulan proje bazlı teşvik sisteminin sektöre sunacağı avantajları dile getirdi.

Meclis toplantısında, OAİB Makine Şube Müdürü Mehtap Önal tarafından “Makine Dış Ticaretinde 2019 yılı ilk 8 ay değerlendirmesi” yapılarak, “Sektör Temel Göstergelerindeki Gelişmeler-yılın ilk yarısı konusunda sunum yapıldı.

Ayrıca toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Yurdal Şahin tarafından ‘’Yatırım Teşvik Uygulamalarının Makine Sektörü açısından değerlendirilmesi- Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı çalışmaları’’na ilişkin bir sunum yapıldı ve sunum üyelerin büyük ilgisini çekti. Toplantıda, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakırcı, Mevzuat Komitesi gündemindeki sorunların takdimini yaptı ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Meclis Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Pompa-Vana-Kompresör Kongresi (13-14 Şubat 2020 – Ankara) hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantı kapsamında, STB Yetkilileri tarafından ‘’Makine Sektöründe Avrupa Birliği Teknik Mevzuatının Daha İyi Uyumlaştırılması ve Uygulanması Yoluyla Ürün Güvenliğinin Artırılması İçin Teknik Yardım Projesi” uygulamaları hakkında sunum da yapıldı ve konu üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Meclis altında oluşturulma kararı alınan ‘’Kiralama Komitesi’’ ile ilgili en kısa zamanda aksiyon alınarak, gerekli çalışmaların yapılması kararı verildi.

Editör: Haber Merkezi